DPU

Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Vil du læse på DPU?

Få et indblik i livet på og omkring DPU

Her på siden kan du få et kort indblik i livet på og omkring DPU.
Læs f.eks. om livet som universitetsstuderende, karriere og se eksempler på undervisningsplaner

Har du brug for en snak om dit studievalg, så tøv ikke med at kontakte os

Karriere

Hvor får dimmentender fra Arts (og DPU) jobs?

Gå på opdagelse her:


Mød dimitender fra kandidatuddannelser på DPU og læs om deres karriereveje

Herunder kan du læse forskellige portrætter af tidligere DPU-studerende. De har mange forskellige baggrunde og arbejder med forskellige ting i dag. Lad dig endelig inspirere! DPU’s uddannelser er brede, det betyder også, at du kan arbejde med rigtig mange forskellige opgaver med en kandidat herfra. Se derfor disse portrætter som eksempler, men ikke en udtømmende liste. 


Livet som studerende

Læs forskellige DPU-studerende fortælle om deres valg og studieliv med pendling, familie og fritid.
Har du lyst er du også velkommen til at kontakte demEn uge i en studerendes liv

En af de store fordele ved livet som studerende, er den store frihed til at planlægge din tid, som det passer dig allerbedst. Et universitetsstudium er normeret til at være et fuldtidsstudie. Det betyder, at du i gennemsnittet skal bruge omkring 37-40 timer om ugen på dit studie. Da det er et gennemsnit, vil det variere fra uge til uge, hvor mange timer du skal bruge på studiet. Herunder kan du se eksempler på, hvordan du kan planlægge din uge. Som du kan se, i eksemplerne, så vil du typisk bruge mere tid på studiet i eksamensperioden end i undervisningsperioden. Det er dog kun eksempler. Det vigtigste er, at du forholder dig aktivt til, hvordan din hverdag fungerer bedst (klik på skemaerne for at se en større version):

Aarhus og København

DPU har undervisning i Aarhus og i København (Emdrup)

Oplev din kommende studieby her:

På studieportalen er der sider med information om de to campusser:

Bygningerne i Emdrup er under renovering - se her hvordan der kommer til at se ud:

Eksempler på undervisningsplaner

Her kan du se forskellige eksempler på undervisningsplaner for nogen af vores uddannelser. Undervisningsplanerne er planer for de forskellige undervisningsgange, pensum og forberedelse hertil. Alle undervisningsplanerne her, er fra 1. semester på vores uddannelser og er altså nogle af de første fag, man skal have som studerende. Undervisningsplanerne ændrer sig fra år til år, så se det som et eksempel. Hvis du skal starte på faget til september vil undervisningsplanen være en anden. Men med disse eksempler kan du få et indblik i eksempelvis, hvilken litteratur man læser på uddannelsen.

Optagelse på kandidatuddannelse

Fagligt begrundet ansøgning

Hvis du søger optagelse på en kandidatuddannelse, skal du skrive en fagligt begrundet ansøgning


Er du professionsbachelor?


Optagelse på Aarhus Universitet

DPU er en del af Aarhus Universitet (AU). Så når du søger ind på en uddannelse på DPU, skal du søge optagelse på AU. På siderne har kan du finde vejledninger, vigtige frister og datoer mv.:

Optagelse på bacheloruddannelse

DPU er en del af Aarhus Universitet (AU). Så når du søger ind på en uddannelse på DPU, skal du søge optagelse på AU. På siderne har kan du finde vejledninger, vigtige frister og datoer mv.: