For fjerde gang inviterer DPU studerende til at deltage i Learning Lab for Practice. Et arrangement over to dage, hvor du får mulighed for at praktisere det du lærer og lærer af det, du praktiserer i nogle helt andre rammer end vanligt på DPU. Vi kan kalde det en workshop på speed, en sandkasse til leg eller et kreativt værksted hvor alt er tilladt og intet forkert.
DPU har inviteret en række spændende virksomheder og organisationer til at beskrive en konkret udfordring, de står med. Efter en introduktion til Design Thinking som procesværktøj får de deltagende grupper 24 timer til at arbejde med en af de stillede cases for tilsidst på dag to at præsentere løsningsforslag for et dommerpanel og caseudbyderne i et såkaldt pitch .
Undervejs er der mulighed for at tale med caseudbyder om casen. Og i løbet af dagene kan du møde øvrige repræsentanter fra de deltagende organisationer, så du får mulighed for at skabe kontakt til mulige værter for et praksisprojekt eller et projektorienteret forløb, feltarbejde, studiejobs eller erhvervsspeciale.
Er du specialestuderende er det også et oplagt sted, at møde din kommende arbejdsgiver – det har vi set ske før.
Med andre ord: Få hunden eller barnet passet, meldt fra til fodboldtræningen og tante Odas fødselsdag og deltag i to fantastiske dage i læringens tegn, sammen med dine medstuderende. Vi lover dig grin, god forplejning, samt træning og bedre indsigt i dine kreative, relationelle, analytiske og kommunikative kompetencer. Mere information følger.
Man kan tilmelde sig som gruppe eller individuelt
Som udgangspunkt skal en gruppe der tilmelder sig sammen være fra samme uddannelse, så vi så vidt muligt kan finde en fagnær relevant case til jer. Men I er også velkommen til at deltage som et blandet hold - det gør samarbejdet desto mere lærerigt og interessant at arbejde tværfagligt!
OBS ved at tilmelde dig giver du os lov til at kontakte dig via din AU-mail, lade dit navn fremgå af tilmeldingsliste og bruge fotos til eventuelle artikler, web mv.
Det endelige program vil fremgå her, når det er klart.
Det foreløbige program er som følger:
Torsdag d. 20. marts
Fredag d. 21. marts
Præmieoverrækkelse, tapas og bobler
Lasse Chor is a Danish entrepreneur who started his first company at the age of 13, and has since then been heavily involved in the Danish and global entrepreneurship ecosystem.
Through his current company Happy42 Lasse is currently mentor for a number of startups around the world, and advisor to a handful of large corporations including some Fortune 500 companies.
Lately Lasse also turned his attention to investments and he’s currently active as a private angel investor.
Bonus info is that Lasse’s mom thinks that he’s is the best son in the world.
Årets Dommerpanel: Offentliggøres senere
Alle grupper får udleveret en case at arbejde med - der er ikke frit valg
Casene er beskrevet af en række relevante organisationer og virksomheder og er kvalitetssikret som relevante af afdelingslederne på DPU.
Årets caseudbydere offentliggøres snarest
Her kan du se eksempler på sidste års case:
"Igen for pædagogisk filosofi: Vi arbejder ofte længere fra mulden, dog nær den. Derfor bliver oversættelsen ekstra udfordrende her, som kræver tid - Case Competition var en fremragende udfordring for os.
"To meget hårde dage (dagen efter afslutningen føltes som tømmermænd), men utrolig givende"
"Det jeg har fået med mig er; at samarbejde med andre fagligheder/faggrupper. At præsentere et forslag, selv hvis det ikke er "færdigudviklet". At finde på kreative løsningsforslag. At tage "ja-hatten" på i samarbejdsprocesser. At gå på kompromis/finde den gyldne mellemvej i blandt forskellige forslag. At tage stilling til sin egen faglige integritet - kan jeg stå inde for et projekt eller ej - og hvordan formidler jeg det på en diplomatisk måde. Meget lærerige og intense dage"
"Det var super fedt at Caseudbyder kom over og talte med os efter vores pitch. Caseudbyder ville have vores grafisk faciliterede tegning med hjem til sine medarbejdere!.Det betyder meget mere end at vinde, da det rent faktisk kan bruges i virkeligheden. Det varmer"
Caseudbyder Trine Bjerg fra Gladsaxe kommune
” Tak til DPU, Aarhus Universitet,for en forrygende oplevelse idag til Learninglab for practice. Studerende på kandidatuddannelserne arbejde-de med “realworld problems” - hvor vi fra Gladsaxe Kommune bidrog med en case om evaluering af Co-teaching. Rikke Bach og jeg fik mange gode nye perspektiver og ideer med hjem, til vores videre arbejde med at evaluere og indhente data om effekterne af Co-teaching.”
Dommer Catarina Brasch Widunok
” Fagligheden var tårnhøj og deres fremlæggelser var levende, energiske og sjove, og det var svært at udpege vinderne 🤩 Virksomhederne har noget godt i vente, den dag de her studerende melder sig på banen”
Hvis du har spørgsmål om arrangementet, så skriv gerne til
Innovationskompetence
Samarbejdskompetence
Formidlingskompetence
Strategiske kompetence
Forretningsforståelse
Dyb indsigt i hvordan din uddannelse kan omsættes i løsningen af virkelige problemer
Kontakter til potentielle praktik- eller virksomhedsprojektværter
Kontakt til dit næste studiejob
Et diplom til CV'et