DPU vil meget gerne understøtte alumnearbejdet og indgå i en konstruktiv og gensidig dialog med foreningerne. I må endelig kontakte relevante afdelingsledere eller uddannelsesadministratorer, hvis I har spørgsmål, ønsker eller gode ideer, som I vil vende med os. Vi håber også, det er i orden, at vi henvender os til jeres forening i forbindelse med karriereevents, virksomhedsbesøg, undervisningsforløb, aftagerinput og meget mere, hvor vi vurderer, at alumneperspektivet er vigtigt for igangværende studerende.
At drive en alumneforening er en frivillig opgave, som skal drives af frivillige kræfter. Det forudsætter en bestyrelsen og en forretningsorden.
Der vil kunne hentes værdifuld inspiration og viden ved at kontakte allerede eksisterende alumneforeninger på DPU eller Arts i øvrigt. Oversigt over dem, vi har kendskab til, vil til enhver tid være at finde på www.alumner.au.dk under Vælg fakultet og Se alumneforeninger.
Vi håber også, at alle alumneforeninger vil opfordre sine medlemmer til at melde sig ind i AU’s alumnenetværk og benytte sig af muligheder og tilbud der:
AU’s alumnenetværk kan hjælpe lokale foreninger med kontaktoplysninger på alumner og studerende, som er i foreningens målgruppe, og som har tilmeldt sig AU’s alumnenetværk – f.eks. til indkaldelse til stiftende generalforsamling, rekruttering til foreningen, invitationer til arrangementer eller lignende. Dette forudsætter dog, at instituttet vil påtage sig at være afsendere, da vi ikke må udlevere data om medlemmerne af alumnenetværket til personer, som ikke er ansat på AU.
Alumneforeninger under DPU skal være synlige her på siden. Vi kan ikke hjælpe jer med at oprette en hjemmeside eller LinkedIn- eller Facebook-gruppe, det skal I selv stå for. Men når den er oprettet, skal I orientere kommunikationskonsulent Lisbeth Hartmann, så hun kan linke til jeres sider på DPU’s alumneside.
For at understøtte jeres mødeaktiviteter er det muligt at søge om et tilskud til forplejning og benytte instituttets lokaler til møder.
Som hovedregel kan deres søges om midler til:
I skal inden arrangementet søge om tilskud om ovenstående hos uddannelsens uddannelsesadministratorer.
Skriv anledning, hvad I ønsker at anvende tilskuddet til, forventet beløb på forplejning, gaver og transport og eventuelt navn og tilhørsforhold på oplægsholdere. Når godkendelsen er givet, kan alumneforeningen enten bede uddannelsesadministrator om at bestille forplejning, hvis arrangementet holdes på Campus Emdrup eller Aarhus, eller selv stå for udlæg og sende regningen til uddannelsesadministrator.
Bestilling af forplejning via Nobelparkens kantine i Aarhus eller kantinen i Emdrup kan arrangeres, hvis I sender en deltagerliste, samt oplysninger om, hvor mødet holdes (bygnings- og lokale nr.). Disse oplysninger skal sendes til uddannelsesadministrationen senest 3 hverdage før mødet holdes.
Aarhus:
Booking foregår via team4.uvaeka.arts@au.dk. I det omfang at jeres møder begynder inden kl. 17.00, og hvor dørene til DPU er åbne, kan I benytte DPU’s mødelokaler i bygning 1483, såfremt de er ledige. Vi har lokaler til mellem 6 og 40 personer. Der er rift om lokalerne, så book i god tid.
Det er vigtigt, at I skriver navnet på alumneforeningen, oplyser start og sluttidspunkt samt antal deltagere i forhold til lokalestørrelse.
Emdrup:
Booking foregår via team4.uvaeka.arts@au.dk.
Det er vigtigt, at I skriver at det er Alumneforeningen for XX som ønsker at booke, og at I oplyser klokkeslæt – start og sluttidspunkt samt type arrangement og antal deltagere i forhold til lokalestørrelse.
For lån af lokaler på begge lokaliteter gælder disse retningslinjer:
Afholdes arrangementer efter kl.18, så skal I have en særlig tilladelse samt adgang:
Aarhus:
Booking foregår via team4.uvaeka.arts@au.dk.
Ligger møderne efter kl. 17.00, kan I booke et undervisningslokale i Nobelparken (bygning 1481-1482-1483-1484-1485). Åbningstiden er frem til kl. 22.00 på hverdage. I skal benytte indgangen i bygning 1482 (kantinen). Undervisningslokalerne er oftest ledige fra kl. 16.00. Lokalerne rummer fra 20-60 personer. Både yderdør v/bygning 1482 og døre til undervisningslokalerne er åbne til kl. 22.00 på hverdage.
Det er vigtigt, at I skriver at det er Alumneforeningen for XX som ønsker at booke, og at I oplyser klokkeslæt - start- og sluttidspunkt - samt type arrangement og antal deltagere i forhold til lokalestørrelse.
Emdrup:
Booking foregår via team4.uvaeka.arts@au.dk.
Det er vigtigt, at I skriver at det er Alumneforeningen for XX som ønsker at booke, og at I oplyser klokkeslæt - start- og sluttidspunkt - samt type arrangement og antal deltagere i forhold til lokalestørrelse. For at få adgang til bygninger og lokalerne skal kontaktpersonen bestille et adgangskort via bygningsservice på mail til Susie Petersson, supe@au.dk. Mailen skal indeholde: Navn, telefonnummer og billede.
For lån af lokaler på begge lokaliteter gælder det at:
Ansøgning om tilskud: Louise Weinreich Jakobsen (videreformidler til den relevante uddannelsesadministrator)
Informationer om alumneforeninger til web: Kommunikationskonsulent Lisbeth Hartmann
Alumnekonsulent på AU: Charlotte Thye-Petersen