Om Master i professionel vejledning | Hvem læser her? | Mød underviserne | Adgangskrav
Formålet med Master i professionel vejledning er, at du som studerende får teoretisk indsigt og udvikler analytiske kompetencer i forhold til vejledning og vejledningsfeltet. Uddannelsen kvalificerer dit grundlag i forhold til at planlægge, udvikle og evaluere interventioner i det vejledningsfaglige felt på tværs af organisatoriske grænser i forhold til vejledningssøgende fra skolestart til pensionsalder.
Uddannelsen er akademisk og forskningsbaseret, og underviserne har alle forskningsbaggrund og praktisk erfaring som vejledere.
Master i professionel vejledning består af både enkeltmoduler og frie valgfag. Modulerne kan tages fortløbende eller i den rækkefølge, der passer dig. Du kan fx godt tage modul 2 eller 3 som det første modul. Modul 4 er dog betinget af, at de første tre moduler er bestået.
På modul 2 og 3 kan du vælge mellem forskellige valgfag. Valgfagene tager udgangspunkt i centrale emner og aktuelle samfundsmæssige problemstillinger - deres indhold og fokus kan derfor ændre sig fra år til år.
Valgfagene kan også tages som selvstændige efteruddannelsesforløb.
Det første modul på Master i professionel vejledning er grundmodulet, hvor vi arbejder med at forstå og kunne redegøre for uddannelse-, erhvervs-, karriere- og professionsvejledning som fagligt felt.
Modulet danner grundlaget for, at du skal kunne redegøre for og diskutere valg af teorier, modeller og metoder i den professionelle vejledning. Du skal kunne diskutere teorier, modeller og metoders muligheder og begrænsninger i forhold til at formulere nye muligheder i vejledningspraksis og nye vejledningstilbud som svar på skiftende samfundsmæssige og institutionelle udfordringer.
Modul 2 er det ene af Master i professionel vejlednings to praktiske moduler og byggere videre på modul 1. Vi arbejder med konkrete vejledningsprocesser – face to face, pr. telefon eller online, individuelt eller kollektivt.
Vi skal have viden om vejledningsprocesser for at kunne:
Vi ser på vejledningssamtalen ud fra mikrosociologiske, organisationsteoretiske og ledelsesteoretiske perspektiver, og du får indsigt i og blik for de dilemmaer, modsætningsfyldte betingelser og uforudsigelige forhold, der præger vejledningssamtalen i en institutionel kontekst.
Læs mere om faget i kursuskataloget
Uddannelsen udbydes i København (Emdrup)
Datoer:
24., 25. og 26. februar
24., 25. og 26. marts (ændret 22.10.24)
5., 6. og 7. maj
Læs mere i kursuskataloget
Information om lokaler, tidspunkter mv.: Timetable.au.dk
Der tages forbehold for ændringer
Modul 3 er det andet af Master i professionel vejlednings to praktiske moduler, og her arbejder vi i forskningscirkler. Arbejdet i cirklerne har fokus på de studerendes egne projekter og på den enkelte vejleders egen udvikling i og af egen praksis.
Vi arbejder med interventioner fx i:
Målet er, at du som studerende på Master i professionel vejledning initierer og gennemfører et aktionslæringsprojekt i vejledningspraksis og undervejs udvikler og udviser forståelse for etiske problemstillinger knyttet til at undersøge og lave interventioner i vejledningspraksis. Du skal også kunne diskutere problemstillinger knyttet til samfundsmæssige forståelser og organisatoriske betingelser for vejledning og formidle de opnåede indsigter til relevante aktører i og uden for det vejledningsfaglige felt.
Modulet giver en generel indføring i aktionslæring, aktionsforskning og udvalgte sociologiske perspektiver.
Uddannelsen udbydes i København (Emdrup)
Undervisningsdatoer:
Information om lokaler, tidspunkter mv: Timetable.au.dk
Der tages forbehold for ændringer
Masterprojektet afslutter uddannelsen. Her skal du under vejledning udarbejde et masterprojekt med selvvalgt problemstilling. Relevante teorier og metoder fra de foregående moduler inddrages sammen med relevant selvvalgt litteratur og andet materiale f.eks. empiriske data frembagt ved egne undersøgelser.
Uddannelsen udbydes i København (Emdrup)
Datoer:
Information om lokaler, tidspunkter mv.: Timetable.au.dk
Der tages forbehold for ændringer.
Hvis du vil vide mere om uddannelsens faglige indhold, er du velkommen til at kontakte