DPU

Aarhus Universitets segl

Danskfagets dag

Konference 1. april 2022

På konferencen præsenterede forskere fra DPU, Aarhus Universitet aktuelle forskningsprojekter og lagde op til debat om, hvad danskfaget er og bør være. Konferencen afsluttedes med professor Jeppe Bundsgaards tiltrædelsesforelæsning. Herunder kan du se udvalgte oplæg fra konferencen af bl.a.  Helle Rørbech, Kristine Kabel, Anna Skyggebjerg og Jeppe Bundsgaard


Velkomst ved Helle Rørbech
Kristine Kabel: Skriveforskning nu og i fremtiden De seneste to årtier er skoleskriveforskning for alvor etableret i Danmark. Hvad bidrager den aktuelle forskning med og hvad kan være relevant i fremtiden – og på hvilke måder er skrivning overhovedet vigtigt i skolen i dag?
Paneldebat
Anna Skyggebjerg: Økokritiske perspektiver på børnelitteratur og litteraturdidaktik Barnet i naturen og naturen i barnet er velkendte børnelitterære motiver siden romantikken, men hvilke naturbilleder er typiske, og hvordan positioneres barnet? Med udgangspunkt i konkrete værker reflekteres den kulturteoretiske økokritiks relevans for og omsætning til grundskolens litteraturundervisning.
Tiltrædelsesforelæsning af Jeppe Bundsgaard: Danskfagets mange ansigter Danskfaget har mange ansigter. Et fordybet, koncentreret. Et kritisk, tvivlende. Et fokuseret, skabende. Et forundret, smilende. Og indimellem et forvirret, træt. Danskfagets forskere har interesseret sig for dem alle. Men i forskelligt omfang, og på forskellige måder til forskellige tider. Forelæsningen giver et bud på hvor forskerne kan gå hen i den kommende tid.