Kandidatuddannelse på deltid
Kandidatuddannelsen i Didaktik (Materiel kultur) handler om at tilrettelægge, gennemføre og udvikle undervisning med fokus på genstandes mening, betydning og brug i undervisningssituationer.
Uddannelsen kan gennemføres som en fuldtidsuddannelse på to år, men der er også mulighed for at læse enten hele uddannelsen eller dele af den på deltid.
Lars Emmerik Damgaard Knudsen, lektor på DPU, faglig koordinator for didaktik-materiel kultur
Som studerende på kandidatuddannelsen i didaktik-materiel kultur kommer du til at arbejde med teori og metode inden for områder som antropologi, sociologi og kulturanalyse med fokus på didaktik. Du arbejder med undervisningsmetoder, med dannelsens indhold og struktur, og du studerer teorier, metoder, formål og indhold inden for undervisning og læring.
Som færdiguddannet kan du arbejde med undervisnings-, formidlings- og udviklingsopgaver. Du kan arbejde som konsulent og som leder inden for institutioner som vuggestuer, børnehaver og skoletjenester. Du kan arbejde med oplevelses- og designøkonomi, museums- og kulturformidling, og du har mulighed for at forske inden for didaktikkens fagområde.
Du skal opfylde de samme adgangskrav som på fuldtidsuddannelsen for at kunne blive optaget på deltidsforløbet.
Ansøgning om optagelse på fag er 2. maj (efterår) og 15. november (forår).
Ansøgningen sker gennem vores digitale ansøgningssystem DANS. Vi anbefaler, at du logger ind via MitID.
Hvis du har problemer med at logge ind i DANS kan du kontakte supporten via hjælpeformular
Ca. 6 uger efter ansøgningsfristens udløb modtager du besked om, hvorvidt du er optaget. I forbindelse med ferier og helligdage, stor søgning eller særlige vilkår for igangsættelse af undervisning, kan der gå længere tid, inden du får svar. Kommunikationen sker via DANS.
Aarhus Univeristet gør opmærksom på, at der ved for få ansøgninger eller særlige omstændigheder, kan ske aflysning af annoncerede udbud.
Universitetet registrerer persondata, adgangsgrundlag samt resultatet af universitetets behandling af ansøgningen. Behandling af personlysninger sker i henhold til Aarhus Universitets regler: http://www.au.dk/om/profil/privatlivspolitik/
Kandidatuddannelsen er tilrettelagt som en fuldtidsuddannelse over to år.
Se kandidatuddannelsens opbygning og det faglige indhold på de enkelte moduler her:
Når du som hel-på-delstuderende igangsætter din specialeproces skal du være opmærksom på at dine tre specialeforsøg følger umiddelbart efter hinanden. Der er således ikke mulighed for ”pauser” mellem de enkelte prøveforsøg som du har kendt fra de øvrige eksaminer på din uddannelse.
Heltidsuddannelse på deltid
Hvis du ikke har mulighed for at være fuldtidsstuderende, kan du gennemføre uddannelsen på deltid. Deltidsuddannelsen er en betalingsuddannelse.
Som deltidsstuderende deltager du i undervisning sammen med de fuldtidsstuderende, men tager kun et modul pr. semester.
Du har mulighed for at gennemføre en del af uddannelsen som fuldtidsuddannelse og en anden del som deltidsuddannelse. Der er dog kun mulighed for at skifte mellem fuldtid og deltid en gang.
Enkeltmoduler
Hvis du kun er interesseret i enkelte moduler af uddannelsen, kan du søge ind via tompladsordningen.
Deltagerbetalingen er per modul og ses i Fakta-boksen. Deltagerbetaling ved universitetets efter- og videreuddannelser pålignes ikke moms.
Deltagerbetalingen opkræves forud for semesterstart. Betalingen dækker omkostninger til undervisning, 3 eksamensforsøg pr. disciplin og administration. Der kan udover deltagerbetalingen være udgifter til undervisningsmateriale.
Deltagerbetalingen giver dig ret til at følge undervisningen i det semester, du er optaget i. Hvis du ønsker at deltage i det samme undervisningsforløb igen senere, skal du indsende en ny ansøgning om optagelse, og der vil blive opkrævet deltagerbetaling igen. En ny deltagerbetaling giver ikke flere eksamensforsøg, og du kan derudover ikke gå til eksamen i et allerede bestået fag.
Du får først eksamensret, når din deltagerbetaling er registret i vores system. Statstilskuddet til deltidsuddannelse fastsættes i finansloven for et år ad gangen. Aarhus Universitet tager forbehold for eventuelle justeringer af deltagerbetalingen.
Hvis du ønsker at afmelde dig fra et uddannelsesforløb, skal du gøre det skriftligt til administrationen for efter- og videreuddannelse på Arts:
Medmindre andet fremgår af dit optagelsesbrev, kan du få deltagerbetalingen refunderet, hvis vi modtager din skriftlige afmelding senest 1. september ved undervisning i efterårssemestre og senest 1. februar ved undervisning i forårssemestre. Efter undervisningen er startet, er det ikke længere muligt at få refunderet din deltagerbetaling.
De pædagogiske kandidatuddannelser
Uddannelsen er en af de pædagogiske kandidatuddannelser, som udbydes under DPU (Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse), og som blandt andet er kendetegnet ved, at både bacheloruddannelser fra universiteter og professionsbacheloruddannelser kan være adgangsgivende. På de forskellige kandidatuddannelser er nogle professionsbacheloruddannelser direkte adgangsgivende, mens andre professionsbacheloruddannelser og nogle mellemlange videregående uddannelser er adgangsgivende på baggrund af supplende uddannelse.
Studieordning
I studieordningen kan du finde yderligere oplysninger om, hvad de enkelte fag indeholder. Du kan også se studiets opbygning, og hvilke krav der bliver stillet til dig som studerende – herunder eksamensformer og eksamenskrav.
Vejledning om optagelse samt spørgsmål til indskrivning og fakturering
Efter- og Videreuddannelse, Arts Studier
Tlf.: 8716 1097
E-mail: evu.arts@au.dk
Spørgsmål til det faglige indhold og uddannelsesplan for uddannelsen
Faglig koordinator Lars Emmerik Damgaard Knudsen eller Lisbeth Haastrup
E-mail: lada@edu.au.dk (Lars) eller liha@edu.au.dk (Lisbeth)
Tlf.: 30 22 67 63 (Lars)