DPU

Aarhus Universitets segl

Kemp modtager fransk fortjenesteorden

Professor Peter Kemp er af den franske præsident blevet tildelt den nationale fortjenesteorden, Officier dans l'Ordre national de Merite.

Det er den franske minister for europæiske anliggender, Noëlle Lenoir, der har indstillet Peter Kemp til ordenen på baggrund af hans indsats for den europæiske sag.

Peter Kemp har i lyset af USA's position som den eneste tilbageværende supermagt argumenteret for, at EU bør udvikle sig til et føderalt fællesskab med egen grundlov, der giver særlig beskyttelse til nationale, regionale og lokale politiske instanser.

Ifølge kilder tæt på Peter Kemp har medarbejderne på Pædagogisk Filosofi fejret tildelingen af ordenen ved at udsmykke hans kontor med balloner i de franske tricolorefarver.

Tildelingen af fortjenesteordenen sker kun en uge efter at den 66-årige Peter Kemp ved verdenskongressen i Istanbul blev valgt til præsident for FISP – Fédération Internationale des Sociétés de Philosophie, der samler verdens filosoffer til verdenskongres for filosofi hvert 5. år.