Aarhus Universitets segl

PUP symposium og bogreception: Legende videregående uddannelser

Bogen Playful Higher Education: Voices, Activities & Co-creations from the PUP Community er redigeret af Rikke Toft Nørgård, Josephine E. M. Solheim og Kimie Jay Bokholt. På over 250 farverige sider præsenterer førende forskerstemmer inden for feltet udviklede og afprøvede ’lege’-aktiviteter samt legekataloger, digte, ordskyer, manifester og meget mere skabt sammen i PUP-fællesskabet. Arrangementet foregår på dansk (this event will be in danish).

Oplysninger om arrangementet

Onsdag 21. september 2022,  kl. 14:00 - 16:30

Sted

DPU, Aarhus Universitet, Nobelparken, Chr. Skous Vej, 8000 Aarhus, bygn. 1485, lok. 123

Center for Higher Education Futures, DPU

PUP (Playful University Platform) og CHEF (Center for Higher Education Futures, DPU) inviterer til PUP symposium og bogreception i forbindelse med lancering af bogen Playful Higher Education: Voices, Activities & Co-creations from the PUP Community.

Ved symposiet vil bogens redaktører, udvalgte danske bidragsydere samt et panel udefrakommende legeforskere og -eksperter præsentere og diskutere legende videregående uddannelser.

Symposiet efterfølges af bog- og drinksreception hvor deltagerne får den trykte bog med sig og ’lege’-stationer, hvor vi fejrer bogen med ‘wonderwall’, ‘wreck this book’ & ‘be PUPpy’ aktiviteter.

Om bogen

Playful Higher Education: Voices, Activities & Co-creations from the PUP Community præsenterer et mangfoldigt kor af forsknings-, udviklings- og praksis-stemmer inden for legende videregående uddannelser. Hvilke værdier er kendetegnende for legende forskning, undervisning og læring? Hvad kan en legende tilgang til (ud)dannelse bidrage med? Og hvordan kan det se ud i praksis? Til sammen giver mere end 30 ledende stemmer fra hele verden 10 eksempler på legende tænkning, dialoger og aktiviteter i PUP-fællesskabet og 9 konkrete undervisningsaktiviteteraktiviteter et bud på, hvordan legende videregående uddannelse kan tænkes, udvikles og praktisere som en ny måde at lære og være til på i videregående (ud)dannelse.

Program

• 14.00-14.15: Velkomst og introduktion til PUP – Playful University Platform v/ Rikke Toft Nørgård, lektor på Aarhus Universitet og tovholder på PUP
  • 14.15-15.00: Korte oplæg fra udvalgte danske bidragsydere til PUP-bogen - Kim Holflod, Søren Baltzer Rasmussen, Merethe Francis(?), Josephine E. M. Solheim, Kimie Jay Bukholdt, Rikke Toft Nørgård

• 15.00-15.30: Legende videregående uddannelser? Paneldebat og reaktioner på bogen - Herdis Toft (Legeforsker, SDU), Rikke Berggren (Stiftende medlem af Legetænketanken), Lars Dahl Pedersen (Koordinator for Enhed for Legeforskning, DPU)

• 15.30-16.30Bog- & drinksreception med legestationer v/ Josephine E. M. Solheim og Kimie Jay Bukholdt
    • Udlevering af bog
    • Drinks & snacks
    • Lege-stationer
      • ’Wonderwall’: tegn/skriv om legende videregående uddannelser i Danmark ud fra bogen og dens bidrag.
      • Wreck this journal’: riv sider ud af bogen, tegn i den, indsæt collager eller opfind dine egne sider.
      • Write yourself into the book’: Gør dig selv og din stemme til en del af bogen i bedste venindebog-stil eller gennem at indsætte talekort.
  • Kl. 16.30: Tak for i dag v/ Rikke Toft Nørgård – og mulighed for udvidet hygge

Deltagelse i arrangementet er gratis (inkl. trykt eksemplar af bogen og drinksreception), men der et begrænset antal pladser til rådighed.