DPU

Aarhus Universitets segl

Klasseledelsens dilemmaer

Konference i anledning af udgivelsen af "Klasseledelsens dilemmaer - Fortsatte magtkampe i praksis, pædagogik og politik".

Oplysninger om arrangementet

Tidspunkt

Torsdag 20. november 2014,  kl. 14:00 - 17:00

Sted

D169, Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU), AU, Tuborgvej 164, 2400 København NV.

Der er stor usikkerhed om, hvad der skal læres i skolen og hvilke normer der skal gælde for socialt samvær. Der tales om disciplinkrise og det frygtes, at børnene ikke lærer nok i skolen. Klasseledelse er derfor kommet på dagsordenen… i praksis, pædagogik og politik. På alle niveauer er der fokus på, hvordan der kan skabes ro og orden som baggrund for et læringsorienteret miljø i klasseværelset, samt hvilke midler læreren må have til rådighed og kunne mestre for at håndtere denne opgave.

En passende forståelse af klasseledelse må imidlertid også reflektere elevers sociale og etniske baggrunde, nye skole- og ledelseskulturer, sociale teknologier, arkitektur og meget andet.

På konferencen sætter centrale skoleforskere fokus på, hvad vi ved om klassens praksis og forudsætningerne for udviklingen af læringsmiljøet. Hermed ønsker vi at lancere et mere dækkende begreb om klasseledelse, der harmonerer med nordiske pædagogiske traditioner og værdier. Konferencen er arrangeret i samarbejde med forlaget DAFOLO.

Program

14.00-14.45: Oplæg

  1. Fænomenet klasseledelse i praksis, pædagogik og politik – en introduktion til ’Klasseledelsens dilemmaer’ ved John Benedicto Krejsler og Lejf Moos
  2. Refleksioner over bogens hovedtemaer – ud fra et professionsperspektiv ved Per Fibæk Laursen

15.00-16.00: Tre parallelle workshop: Oplæg og diskussion

  1. Disciplin og selvregulering samt klassen som fænomen: Per Fibæk Laursen, Laura Gilliam, Sally Anderson, Konstancja Ford og Klaus Kasper Kofod
  2. Social baggrund, evidens og didaktik: Ulf Brinkkjær, Marta Padovan-Özdemir og Elsebeth Jensen
  3. Sociale teknologier og internationale perspektiver: Lejf Moos, John Benedicto Krejsler, Lotte Rahbek Schou og Frans Ørsted Andersen

16.00-16.15: Kaffepause

16.15-17.00: Oplæg og diskussion

  • Et kritisk blik på klasseledelsens dilemma ved Mads Hermansen, CBS

Pris og tilmelding

Pris for deltagelse: 549,- kr.

Inklusiv i deltagergebyret er et eksemplar af bogen "Klasseledelsens dilemmaer - Fortsatte magtkampe i praksis, pædagogik og politik". Normal pris for bogen er 561,25 kr. inkl. moms.