DPU

Aarhus Universitets segl

Fyraftensmøde: Didaktik og socialisering i dagtilbud og indskoling

Skriftserien CURSIV fra Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) er på gaden med nummer 10: Didaktik og socialisering i dagtilbud og indskoling. Instituttet markerer udgivelsen med et fyraftensmøde, hvor forfatterne præsenterer artiklerne og inviterer til debat. I pausen byder instituttet på en sandwich og et glas øl/vin/vand.

Oplysninger om arrangementet

Tidspunkt

Torsdag 29. november 2012,  kl. 17:00 - 19:30

Sted

Lokale D170, Aarhus Universitet, Campus Emdrup, Tuborgvej 164, 2400 København NV

Stig Broström taler om betydningen af æstetiske virksomheder og læreprocesser i små­børnspædagogikken. Tilgangen er værdifuld i sig selv, men er også et modspil til tiltagende målstyring og rationalisering. 

Anders Skriver Jensen fremlægger i forlængelse af Stig Broströms præsentation et bud på kritisk didaktik med postmoderne inspiration.

Ingelise Flensborg fortsætter diskussionen i den æstetiske dimension og ser på tegneudtryk hos de 3-6 årige, idet hun viser tegneaktivitetens betydning for læring og tænkning, samt for rumlig orientering

Ole Henrik Hansen argumenterer for en vuggestuepædagogik, der bygger på kærlighed, læring og omsorg.

Endelig redegør Søren Nagbøl for vigtigheden af at supplere den didaktiske dimension med et civilisations-teoretisk paradigme, der omfatter alle de livssammenhænge, som præger børns socialisering.

I dagens anledning sælges CURSIV #10 til en særpris af 50 kr. Signeres efter ønske. CURSIV kan også downloades gratis fra edu.au.dk/cursiv .

Torsdag d. 29. november 2012
Kl. 17.00–19.30
Lokale D170
Aarhus Universitet, Campus Emdrup, Tuborgvej 164, 2400 København NV

Deltagelse i arrangementet er gratis; men tilmelding er påkrævet af hensyn til planlægningen.

Tilmelding senest mandag d. 26. november 2012