Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Mød underviserne

Som Danmarks største og stærkeste universitetsmiljø for forskning i pædagogik og uddannelse, leverer DPU uddannelser på højt, internationalt og forskningsbaseret niveau. Det kan vi takket være vores forskere og undervisere, der har specialiseret sig i at formidle den nyeste viden inden for deres forskningsområder.

På Master i Uddannelsesledelse er der en række undervisere, som alle er erfarne undervisere, og som samtidig har erfaring med at omsætte teori til praksis i uddannelsessektoren.


Helene Ratner

Lektor ved DPU, Aarhus Universitet

Helene er fagkoordinator på Master i Uddannelsesledelse. Helene forsker i uddannelsespolitik samt organisations- og ledelsesteori. Med en baggrund som antropolog har hun lavet etnografiske studier af såvel skoleledelse som Undervisningsministeriets datavarehus.

På baggrund af sin ph.d.-afhandling, der undersøgte ledelse af inklusion gennem kulturforandring i folkeskolen, udgav hun i 2012 bogen 'Inklusion: Dilemmaer i organisation, profession og praksis'. Sidenhen har hun forsket i datainformeret ledelse og bl.a. undersøgt, hvordan kvantitative indikatorer rammesætter ledelse af uddannelseskvalitet.

Hvis du har spørgsmål til uddannelsens faglige indhold er du velkommen til at kontakte Helene.


Hanne Knudsen

Lektor ved DPU, Aarhus Universitet

Hanne forsker i pædagogisk ledelse i bred forstand. Hun interesserer sig for aktuelle betingelser for uddannelsesledelse og har blandt andet undersøgt temaer som ansvarliggørelse, tværfaglighed og konkurrence. 

Hanne har blandt andet skrevet bogen 'Har vi en aftale. Magt og ansvar i mødet mellem folkeskole og familie' og bidraget til bøgerne 'At skulle ville', 'At lede efter læring', 'Når teknologier holder mere end de lover: kritiske perspektiver på ledelse af velfærd', 'Læringslaboratorier og -eksperimenter' samt 'Borgernær ledelse'.

Hanne leder sammen med professor Morten Nissen forskningsprogrammet Motivation, Pædagogik, Ledelse. Hun er desuden, sammen med Lisa Rosén Rasmussen, redaktør på tidsskriftet Nordic Journal of Studies in Educational Policy.

Forud for sin forskningskarriere var Hanne konsulent i ledelsesudvikling i Københavns Kommune fra 1997-2005.

Hanne har koordineret og undervist på Master i Ledelse af Uddannelse siden 2010.

Hjemmeside


Mie Plotnikof

Lektor ved DPU, Aarhus Universitet

Mie er fagkooordinator på Master i Uddannelsesledelse. Mie forsker i offentlig styring og organisation inden for uddannelsesfeltet, og har i særlig grad beskæftiget sig med spændinger mellem etablerede og nytilkomne (sam)arbejdsformer på tværs af uddannelsespolitik, -forvaltning, -institutioner og aktører. 

Hjemmeside


Lars Qvortrup

Professor ved DPU, Aarhus Universitet

Lars er professor på DPU, hvor han blandt andet arbejder med skoleledelse fra team- til forvaltningsniveau. Han interesserer sig blandt andet for distribueret ledelse og for ledelse af fagmedarbejderes (læreres og pædagogers) samarbejde. 2020-2023 er han leder af forskningsprojektet SAMFO (samarbejde i folkeskolen), som undersøger, om samarbejdet i team og professionelle læringsfællesskaber har effekt for den professionelle praksis i undervisningen og for elevernes udbytte.

Hjemmeside

Har du spørgsmål?

Hvis du vil vide mere om uddannelsens faglige indhold, er du velkommen til at kontakte