DPU

Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

To DPU-forskere på holdet bag Danmarks mest læste videnskabelige tidsskrift

Med en kvart million visninger blev ’Psyke & Logos’ det mest læste tidsskrift i 2020 på tidsskrift.dk, som drives af Det Kongelige Bibliotek. DPU-forskerne Charlotte Mathiassen og Anne Maj Nielsen er med i redaktionen, og da ’Psyke & Logos’ læses af både forskere og praktikere, er DPU derfor med til at bringe dansk psykologiforskning i spil inden for både videnskab og i praksis.

19.05.2021 | Carsten Henriksen

Det dansksprogede videnskabelige tidsskrift ’Psyke & Logos’ er udkommet med to årlige temanumre siden 1980 og gik digitalt på tidsskrift.dk i 2013. 

”På DPU deltager vi aktivt i det brede psykologiske forskningsmiljø i Dammark. Det udmønter sig blandt andet i, at vi indgår i redaktionen på ’Psyke & Logos’, hvor DPU både bidrager med og selv får ny forskningsviden om de forskellige psykologiske fagområder. Gennem redaktionsarbejdet er vi sammen med vores fagfæller med til at sætte ikke blot centrale psykologiske, men også pædagogiske temaer på dagsordenen herhjemme,” siger Anne Maj Nielsen, lektor ved DPU, Aarhus Universitet. 

Charlotte Mathiassen, lektor og leder af Afdeling for Pædagogisk Psykologi ved DPU, Aarhus Universitet følger op: 

”Det er en særlig stor fornøjelse i lyset af, at ’Psyke & Logos’ – selvom det er et videnskabeligt tidsskrift - ikke blot læses af forskere, men også af praktikere. Det betyder, at vigtig forskningsviden om psykologiske problemstillinger kommer ud at virke i praksis,” siger hun.  

Læs mere: 

‘Psyke & Logos’ mest læste videnskabelige tidsskrift i 2020

(Nyhed fra Psykologisk Institut ved Aarhus BSS, Aarhus Universitet)

Udgivelse