DPU

Aarhus Universitets segl

Klimatilpasning i Vejle: Ny bog om byen som etnografisk living lab

Der er efterhånden ikke langt imellem nyheder om oversvømmelser rundt omkring i de danske byer. Måske er det på tide at tage ved lære af de impliceredes erfaringer? Andreas Lyse Brandt og Maja Hojer Bruun undersøger i en ny bog borgernes personlige erfaringer med oversvømmelser i deres hjem, og de taler med embedspersoner, der professionelt arbejder på at forhindre de ofte dybt indgribende hændelser.

Den nye bog 'Byen som etnografisk living lab' giver indsigt i Vejle Kommunes arbejde med inddragelse af borgerne i en proces, hvor ønsker om partnerskab, tillid og anerkendelse står i centrum. Det er vigtigt, fordi oversvømmelserne påvirker hverdagslivet og udfordrer den gensidige tillid og følelsen af medborgerskab.

Forfatterne præsenterer med begrebet 'det etnografiske living lab' en metode til gensidige læringssamarbejder mellem udviklere, planlæggere, forskere og borgere.

Det er frem til den 15. februar 2024 muligt at få 25 % rabat ved køb af bogen på unipress.dk Brug koden BELL538 i købsprocessen.