DPU

Aarhus Universitets segl

DET TREDJE RUM: Visuel kulturpædagogik som undervisningskompetence

Forelæsning og miniværksteder om teknologi i Humaniora med oplæg af Cathrine Hasse, Mie Buhl og Lisa Gjedde. Arrangementet foregår 8. november i Richard Mortensen salen på AU, Campus Aarhus

Oplysninger om arrangementet

Tidspunkt

Tirsdag 8. november 2011,  kl. 09:00 - 13:00

DET TREDJE RUM – TEKNOLOGI I HUMANIORA

I dag er det vigtigere end nogensinde at også humanister på universiteter lærer teknologiforståelse - både i forhold til deres hverdagsliv som undervisere og forskere og i forhold til de kompetencekrav, som også deres studerende vil blive mødt med, når de er færdige. Det tredje rum er et kompetenceprojekt, som gennemføres på Arts på Aarhus Universitet i efteråret 2011.

I efteråret 2011 gennemføres således fire workshops og en konference for forskere og studerende. Tre workshops gennemføres på Campus Aarhus mens den sidste workshop og den afsluttende konference gennemføres på Campus Emdrup. Konferencen er åben for alle interesserede

Teknologi vil blive bredt præsenteret af en vifte af oplægsholdere, der på forskellig vis har krydset mellem teknologi og humaniora – og alle oplæg har særligt henblik på hvordan humanister kan få noget ud af en udbygget ’technological literacy’.

Hver workshop består af en åben forelæsning for alle interesserede efterfulgt af to parallelle miniværksteder, hvor der i alt er 30 pladser pr. gang. Miniværkstederne er både være en introduktion/inspiration til hvad forskellige teknologier kan i koblingen med humanistiske forskning og en mulighed for at få konkrete svar på konkrete udfordringer, som de enkelte forskere står med.

Deltagelse er gratis, men da der er et begrænset antal pladser er tilmelding obligatorisk.

Læs mere om Det Tredje Rum på projektets hjemmeside her

Program

Workshop II,  8/11: Visuel kulturpædagogik som undervisningskompetence

Sted: Richard Mortensen salen, Aarhus Universitet

9.00-9.30:        
Kaffe og croissant

9.30-10.30
Forelæsning (åben for alle interesserede)

  • Professor Cathrine Hasse, DPU: Teknologiforståelse for humanister. En introduktion.
  • Lektor Mie Buhl, DPU: Digital teknologier, undervisningskulturer og visuelle kompetencer

10.40-13.00:    
Miniværksteder (åben for alle interesserede, men begrænset antal pladser):

  • Lektor Mie Buhl, DPU: Videostreaming og videoproduktion i konkrete undervisningsforløb – didaktisk praksis.
    Workshoppen vil præsentere en række eksempler på anvendelse af videostreaming og videoproduktion i undervisningen af forskellige målgrupper. Der belyses en række didaktiske temaer, der er relevante for undervisere, der påtænker at anvende video som læringsressource i planlægning og gennemførelse af undervisningsforløb. I forlængelse heraf adresseres konkrete og praktiske ideer til, hvordan det kan gribes an.
  • Lektor Lisa Gjedde, DPU: Mobile medier i uddannelse og forskning
    Workshoppen vil præsentere en række eksempler på anvendelse af mobile medier i undervisningen af forskellige målgrupper, både i forhold til forskellige læringstilgange og didaktiske design, samt anvendelse i forskningssammenhænge. Workshoppen vil lægge op til hvordan man konkret kan indtænke anvendelsen af mobile medier i sin undervisning og forskning.

13.00:                 
Fælles opsummering og en afsluttende frokost

Bog der udleveres til deltagerne i miniværkstederne: Mie Buhl og Ingelise Flensborg (2011): Visuel kulturpædagogik. Hans Reitzels Forlag.