Aarhus University Seal

Symposium inviterer til debat om værdier i tidens uddannelsesforskning

Hvordan kan vi med en historisk vinkel kvalificere forskningen i pædagogik og uddannelse? Det vil et internationalt symposium på Danmarks Pædagogiske Universitetsskole belyse. Fokus på hvad der virker i praksis har nemlig for længe skygget for en værdidebat, siger Jesper Eckhardt Larsen, post. Doc på DPU.

"I de senere år har der politisk været et ret ensidigt fokus på uddannelsesforskning. Spørgsmål som 'hvad virker?' og 'hvad kan man bevise i praksis?' har været styrende, mens der har været trængte forhold for den perspektiverende forskning, hvor vi sætter det, vi gør, ind i et større perspektiv og diskuterer, hvad det er, vi kommer fra - og hvor vi skal hen."

Sådan siger Jesper Eckhardt Larsen, post. Doc. på Danmarks Pædagogiske Universitetsskole og arrangør af det internationale symposium Uddannelseshistoriens Raison d'être den 16. -17. april.

Symposiet er et samarbejde mellem Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, Århus Universitet og Selskabet for Skole- og Uddannelseshistorie, og hensigten er at diskutere uddannelseshistoriens rolle i det moderne videnssamfund.

"Vi mangler en værdidebat om, hvad vi ønsker inden for pædagogik og uddannelse - ikke kun hvordan vi ønsker det udført. Uddannelseshistoriske og internationale historiske uddannelsesstudier kan bidrage til at blive bevidst om, hvad det er for traditioner, vi nedbryder - og bidrage til en etisk debat om, hvor vi vil hen," forklarer Jesper Eckhardt Larsen.

Uddannelseshistoriens rolle vil blive diskuteret af internationale kapaciteter inden for uddannelseshistorisk forskning - blandt andre professor Gary McCulluck, Institute of Education, London University og professor Daniel Tröhler fra Pädagogische Hochschule Zürich.

Gary McCulluck vil tale om uddannelseshistoriens rolle som samfundsanalyse, historisk videnskab og uddannelsesmæssig debatkilde. Tröhler taler om situationen for uddannelsesforskningen generelt ud fra et forskningspolitisk perspektiv.

Læs programmet for Uddannelseshistoriens Raison d'être.

Tilmelding og flere oplysninger hos Jesper Eckhardt Larsen