Aarhus University Seal

Spildesigner Max Møller, DPU, Aarhus Universitet, kåret som fremtidens medietalent

Spildesigner Max Møller fra DPU, Aarhus Universitet, er blevet kåret som et af fremtidens danske medietalenter på festivalen New Media Days d. 9. november 2010 i København.

Max Møller har designet læringsspil til uddannelser og virksomheder i flere år, hvor han har arbejdet ud fra filosofien om, at det skal være et godt spil med gennemtænkte læreprocesser. Han er i dag en markant figur i det danske rollespilsmiljø.

Max Møller har været med til at få mere end 20 % af de danske folkeskoleelever til at lære naturvidenskab ved at "opklare mord" i spillet Drabssag/Melved. Drabssag/Melved er en hybrid mellem rollespil og e-læring. Eleverne skal sandsynliggøre, hvem der er skyldig i en mordsag ud fra et givent bevismateriale og ved at løse flere tværfaglige opgaver.

I øjeblikket arbejder Max Møller med computerspillet Benspænd, der forsøger at forbedre samarbejdet i byggebranchen ved at lade dem sabotere hinanden. Spillet er designet til undervisningsbrug på byggebranchens uddannelser.

Arbejdet med læringsspil har været med til at fremvise Max Møller som et medietalent. New Media Days udpeger normalt et enkelt medie som årets nye medie, men i år valgte mediefestivalen at fremhæve 38 talenter, der ifølge New Media Days kommer til at præge medieudviklingen i fremtiden.

New Media Days er en to-dages messe, der årligt løber af stablen i København. Messen sætter fokus på udviklingen inden for mediebranchen ? og fokuserer særligt, som navnet angiver, på nye medier og medieplatforme.