Aarhus University Seal

Rock med robotter - intelligente musikklodser indtager rockscenen

Når Danmarks kommende rockmuseum giver en forsmag med miniudstillingen ROCK ME, sker det i selskab med den allernyeste robotteknologi. Forskere fra Center for Playware bidrager med intelligente musikklodser, der giver helt nye muligheder for at eksperimentere og komponere sin egen musik.

ROCK ME udstillingen kan besøgende udforske musik på en helt ny måde. Med de højteknologiske musikklodser, BeatBlocks, kan man eksperimentere med sin yndlingsmusik og selv skabe den optimale lyd og komposition. Besøgende kan remixe numre af Nephew, Carpark North og L.O.C., der alle yder et kunstnerisk bidrag til projektet.

Konceptet er kommet i stand via et unikt tværfagligt samarbejde mellem den humanistiske forskning i leg og læring på Danmarks Pædagogiske Universitetsskole (DPU), Aarhus Universitet og robotforskningen på Danmarks Teknologiske Universitet (DTU). Forskerne samler til dagligt deres forskellige ekspertiser i Center for Playware på DTU, hvor de samarbejder om at udvikle nye intelligente produkter. Konceptet er videreudviklet i samarbejde med Danmarks Rockmuseum.

Genvej til musikalsk forståelse
Musikklodserne er et godt eksempel på hvad, der kan komme ud af mødet mellem teknologien, pædagogikken og musikken. BeatBlocks er del af projektet RoboMusic, der sigter mod at udvikle intelligente læremidler til musikundervisning.

"Robotteknologien gør abstrakte koncepter, modeller og teorier håndgribelige. Brugerne vil opleve, at de rent faktisk kan komponere musik uden nødvendigvis at have den musikalske grundforståelse. Musikklodserne skaber en intuitiv fornemmelse for musikken, og kan på den måde være en genvej til musikalsk forståelse," fortæller lektor Carsten Jessen, der er leder af Center for Playware og ansvarlig for den pædagogiske forskning på centeret.

Konceptet er rettet mod musikundervisningen på landets skoler, hvor der ifølge Carsten Jesssen generelt ligger helt nye læringspotentialer, hvis de intelligente læremidler for alvor bliver integreret i undervisningen

 

Læs mere om BeatBlocks og Center for Playware

Kontak
Leder af Center for Playware Carsten Jessen
E-mail:cj@dpu.dk
Tlf:51 49 10 34

Åbningen af miniudstillingen ROCK ME finder sted i dag onsdag den 1. juli. Udstillingen løber frem til 30. september. Se mere på danmarksrockmuseum.dk