Aarhus University Seal

PISA politik eller videnskab?

Er PISA-undersøgelsen videnskabeligt lødig? Og egner den sig som udgangspunkt for vidtrækkende uddannelsespolitiske beslutninger på nationalt plan? Debatmøde på DPU.

 

Onsdag den 16. marts klokken 17-19 inviterer Pædagogisk Forum til debatmøde om PISA på Danmarks Pædagogiske Universitet.
Ved debatmødet diskuterer forskningsprofessor Erik Jørgen Hansen, professor Peter Allerup og professor Niels Egelund, alle fra Danmarks Pædagogisk Universitet.
Mødet følger op på Dansk Pædagogisk Tidsskrifts PISA-tema i det seneste nummer.

Ifølge Erik Jørgen Hansen er PISA-undersøgelsen præget af manglende brugbarhed i uddannelsespolitikken, katastrofale huller i det teoretiske grundlag, manglende pålidelighed og manglende omhu i den metodemæssige fremgangsmåde.
Peter Allerup giver ved mødet baggrunden for de metodiske tilgange og overvejelser bag en undersøgelse som PISA. Det hævdes, at der er sket en skævvridning af PISA-læseskalaen fra 2000 og til 2003, uden at der kan gives en gyldig forklaring.
Niels Egelund, som har et hovedansvar for den danske del af PISA-undersøgelsen, præsenterer baggrunden for PISA, dens resultater og dens metode.

Efter oplæggene har deltagerne mulighed for at stille spørgsmål til panelet og diskutere med oplægsholderne. Alle interesserede er velkomne. Deltagelse er gratis.

Arrangementet finder sted på Danmarks Pædagogiske Universitet, Emdrupvej 101, København NV, lokale C001 (under kantinen). Onsdag den 16. marts klokken 17-19.