Aarhus University Seal

Ny forskning fra DPU sætter fokus på viden og værdier i sundhedsbudskaber

Vi har de senere år set talrige eksempler på oplysningskampagner, der skal få danskerne til at leve et sundere liv. Men kampagnerne virker ikke altid efter hensigten. Ny forskning indenfor sundhedspædagogik sætter fokus på viden og værdier i formidling af sundhedsbudskaber.

I bogen Sundhedspædagogik - viden og værdier beskriver forfatteren Karen Wistoft, ph.d. og ansat på Danmarks Pædagogiske Universitetsskole (DPU) ved Aarhus Universitet, en række betingelser for udvikling af sundhedspædagogisk kompetence.

Med sin forskning sætter hun fokus på viden om og værdier i formidling af sundhedsbudskaber og belyser de værdimæssige konflikter, der opstår, når sundhed på én gang rummer tanken om det gode, værdifulde liv samt et godt helbred.

Karen Wistoft behandler de problemer, der kan opstå i spændingsfeltet mellem på den ene side den biomedicinske tradition og dertil knyttede sundhedsbegreber og på den anden side de sundhedsprofessionelles ønske om dialog med og involvering af de mennesker, de arbejder med.

I bogen trækker Karen Wistoft på pædagogisk forskning, systemteori og værdifilosofi. Hun inddrager desuden resultater af forskningsbaserede sundhedspædagogiske projekter, hvor forskere i samarbejde med sundhedsfolk og undervisere har udviklet nye værdibaserede strategier for sundhedsfremme og forebyggelse.

 

Der afholdes reception på DPU onsdag den 15. april klokken 15, på Institut for Pædagogik, Bygning D, 2. sal, lokale D320.

Yderligere kontakt
Karen Wistoft, post.doc. ved Danmarks Pædagogiske Universitetsskole
Tlf: 8888 9142
Mobil: 26132653
kawi@dpu.dk