Aarhus University Seal

Ny bacheloruddannelse på DPU uddanner læringseksperter til fremtidens vidensamfund

Med en ny bacheloruddannelse i Uddannelsesvidenskab uddanner DPU, Aarhus Universitet, eksperter i læring, uddannelse og pædagogik. De første studerende får studiestart september 2010.

Hvordan kan uddannelse ruste vores samfund til fremtidens udfordringer? Dette spørgsmål giver de første studerende sig i kast med fra september 2010, hvor DPU, Aarhus Universitet, slår dørene op for en ny bacheloruddannelse i Uddannelsesvidenskab.

Uddannelsen fokuserer på, hvilken rolle læring, uddannelse og pædagogik spiller i skoler, uddannelsesinstitutioner, virksomheder og politiske organisationer. Med denne bredde dækker uddannelsen samfundets stigende efterspørgsel på nye pædagogiske kompetencer.

"De studerende vil blive mødt med spørgsmål som: 'Hvilke videns- og læringsbehov har danske virksomheder?' Vi vil uddanne professionelle pædagogiske problemknusere, som kan svare på, hvordan moderne virksomheder tiltrækker og udvikler vidende, kreative og innovative medarbejdere," siger Lars Qvortrup, dekan på DPU, Aarhus Universitet.

Første bacheloruddannelse på DPU

Uddannelsen bevæger sig i krydsfeltet mellem samfundsvidenskab og humaniora og integrerer fagene sociologi, antropologi, filosofi, psykologi og pædagogik. Uddannelsen bliver den første bacheloruddannelse på DPU og giver direkte adgang til en række af DPU's kandidatuddannelser.

"Vi glæder os til at levere kandidater, der kan dække arbejdsmarkedets efterspørgsel på nye pædagogiske kompetencer og specialviden om uddannelse, pædagogik og læring. Vi er overbeviste om, at studerende med denne bacheloruddannelse i ryggen kan blive nøglepersoner i det danske vidensamfund. Men uddannelsen giver også adgang til flere af DPU's kandidatuddannelser for dem, der vil vide mere," siger Søren Kruse, prodekan for uddannelse på DPU, Aarhus Universitet.

Med den nye bacheloruddannelse imødekommer DPU, Aarhus Universitet, samfundets stigende behov for veluddannede uddannelsesvejledere og rådgivere, der kan styrke kompetencerne blandt lærere og ledere i uddannelsesinstitutioner. Samtidig åbner uddannelsen for et karrierespor som professionel uddannelseskonsulent inden for human ressource-området i private og offentlige organisationer. Bacheloruddannelsen vil også være et solidt fundament for en karriere som konsulent, der rådgiver politikere og beslutningstagere inden for uddannelsesfeltet.
 
Læs mere på www.dpu.dk/bachelor

 

Læs mere

www.dpu.dk/bachelor