Aarhus University Seal

Nemmere adgang til forskningsviden fra DPU

Fra vuggestuebørn til voksne, fra skolereform til sundhedsfremme, fra leg til læring, fra pædagogiske ideer til praktisk virkelighed. Forskningen på DPU, Aarhus Universitet, omfatter hele det pædagogiske felt, og DPU lancerer nu en række temahjemmesider, hvor du kan finde forskningsviden i relation til bestemte emner.

DPU er Danmarks største og stærkeste universitetsmiljø for grundforskning og anvendt forskning inden for pædagogik og uddannelse. Instituttet gør det nu muligt for alle at finde forskningsbaseret viden, værktøjer og inspiration om bestemte emner inden for hele det pædagogiske felt på hjemmesiden.

”DPU ønsker at være rygraden i et vidensløft af hele uddannelsessektoren. Det sker ikke kun ved at skabe viden, der kan anvendes til at løse kendte problemer, men også ved at skabe viden, der skubber til vores forestillinger om, hvad pædagogik og uddannelsesforskning kan være, og hvad det kan bidrage med. Vi skal på den ene side udvikle værktøjer og viden om, hvad der virker i uddannelsessystemet og hvorfor, men på den anden side også bidrage med nye begreber og originale ideer, der rykker ved vores gængse forståelser af pædagogiske problemstillinger”, siger Claus Holm, institutleder for DPU, Aarhus Universitet.

Det er den målsætning, der nu konkret udmønter sig i de nye temahjemmesider, hvor man kan finde nyheder, artikler, rapporter, videoforelæsninger og oplæg fra konferencer m.m. i relation til bestemte emner – samt kontaktoplysninger på DPU-forskere inden for de pågældende emneområder.

Temasiderne udbygges løbende med yderligere indhold og nye temaer.

Besøg de nye temahjemmesider på