Aarhus University Seal

Konference sætter fokus på medarbejderdreven innovation og arbejdspladslæring i Europa

DPU arrangerer i samarbejde med 10 andre europæiske universiteter en konference om medarbejderdreven innovation og arbejdspladslæring i små og mellemstore virksomheder. Anledningen er det Europæiske år for Innovation og Kreativitet, og konferencen foregår i Bruxelles 2. - 3. marts.

I den eksisterende forskning om innovation er udgangspunktet ofte Teknologidreven Innovation, Forskningsdreven Innovation, Markedsdreven Innovation og ikke mindst Brugerdreven Innovation. Her er det ofte særlige grupper af professionelle eller "lead users", der aktivt inddrages i virksomhedernes udvikling af produkter.

"Det mere oversete er de mange medarbejdere, der i det daglige og på alle niveauer kunne bidrage til løbende innovationer, vel at mærke hvis forudsætningerne herfor var til stede. Med konferencen ønsker DPU at sætte fokus på forskning - eller rettere den manglende forskning - i det store potentiale, som alle medarbejdergrupper i den private og den offentlige sektor potentielt udgør for innovation", siger Kirsten Møller fra Institut for Læring på Danmarks Pædagogiske Universitetsskole. Hun leder det europæiske forskningsprojekt EDI Europe - Employee Driven Innovation in Europe - der står bag konferencen.

På konferencen vil der blive lagt op til en debat om nye perspektiver på innovationsforskningen, og hvordan forskere i samarbejde med politikere og centrale aktører på arbejdsmarkedet kan fremme praksis og forskning af høj kvalitet om medarbejderdreven innovation og arbejdspladslæring.

Ny måde at få viden med hjem på

Til konferencen er inviteret repræsentanter fra arbejdsmarkedets parter, medlemmer af Europa-Parlamentet, repræsentanter fra EU-Kommissionen og europæiske forskningsinstitutioner.

Talerne på konferencen er foruden forskere fra EDI- Europe-forskernetværket repræsentanter fra den europæiske fagbevægelse, europæiske arbejdsgiverorganisationer, EU-parlamentarikere og repræsentanter fra EU-Kommissionen.

Under konferencen vil tegnere illustrere debatten og opfordre til visualiseringer. Alle deltagere vil efterfølgende modtage en visualiseret rapport fra konferencen.

"Det er tænkt som en anden måde at bringe erfaringer med hjem fra en konference. En metode, der har til hensigt at understøtte læring og formidling af viden", siger Kirsten Møller.

 

Læs mere

om konferencen og EDI-Europe forskernetværket på www.dpu.dk/edi