Aarhus University Seal

DPU og CVU Storkøbenhavn i strategisk samarbejde

Danmarks Pædagogiske Universitet og CVU Storkøbenhavn sikrer bedre sammenhæng mellem forskning og udvikling inden for uddannelse<!--WYSIWYG-->

Den store ambition inden for den pædagogiske verden er at finde frem til et godt samspil mellem forskning og udvikling, mellem universitets- og MVU-systemet. Senest har en OECD-evaluering af dansk forsknings- og udviklingsarbejde inden for uddannelse advaret mod den manglende sammenhæng.
I lyset heraf har DPU og CVU Storkøbenhavn valgt at indgå et tættere strategisk samarbejde. Ambitionen er en hidtil uset slagkraftig sammenhæng mellem dansk forsknings- og udviklingsarbejde inden for uddannelse.

Samarbejdet mellem Danmarks Pædagogiske Universitet (DPU) og CVU Storkøbenhavn (Blaagaard Seminarium, Gladsaxeseminariet, Københavns Dag- og Aftenseminarium, Ballerup-Seminariet, Højvangseminariet og Københavns Socialpædagogiske Seminarium) skal sikre, at de to institutioner til sammen leverer nationale og internationalt førende eksempler på samspil mellem uddannelsesforskere, undervisere og praktikere inden for pædagogiske forsknings- og uddannelsesfelter.

Samarbejdet vil omfatte opbygning og styrkelse af videncentre, forskningssamarbejde, styrkelse af professionsbacheloruddannelser, samarbejde om efter- og videreuddannelse og udveksling af undervisere mellem institutionerne.

Respekt for hinanden

"Et godt samspil er som et godt orkester, hvor medlemmerne respekterer hinandens uundværlige indsatser. DPU og CVU Storkøbenhavn er et stort orkester, der kan sikre et kvalitetsløft inden for dansk pædagogik. De seneste resultater fra PISA-undersøgelsen viser, at det er påkrævet. Samarbejdet skal for eksempel bidrage til at styrke forsknings- og udviklingssystemets anbefalingskraft, når det gælder en ny og bedre læreruddannelse. Ligesom samarbejdet generelt skal til for at gøre alle pædagogiske professioner på alle niveauer bedre til deres arbejde. Vi har brug for, at vi får bedre professionsbachelorer, bedre undervisere og bedre forskere. Den samlede indsats skal vise vejen til løsningerne på små som store uddannelsespolitiske udfordringer," siger rektor ved Danmarks Pædagogiske Universitet Lars-Henrik Schmidt.

Alle må op på tæerne

Rektor for CVU Storkøbenhavn Laust Joen Jakobsen siger, at det intensiverede samarbejde med DPU vil styrke dansk pædagogik:
"For eksempel ved at udvikle de højest kvalificerede idéer til det helt rigtige samspil mellem lærernes og pædagogernes grund-, efter - og videreuddannelse. Det har vi brug for. Her og nu. Min generelle erfaring er, at alle må 'op på tæerne', når et tæt samarbejde mellem forskere, undervisere, studerende og praktikere etableres. En tæt tilknytning til forskning må markere et førende University College. CVU Storkøbenhavn og DPU vil hæve niveauet for alle involverede – og inden for flere pædagogiske områder. Ud over lærer- og pædagoguddannelsen er livslang læring og ledelse af uddannelsesinstitutioner områder, som ikke alene regeringen, men såvel CVU Storkøbenhavn som DPU, er stærkt optaget af at finde holdbare svar på," siger rektor Laust Joen Jakobsen.