Aarhus University Seal

DPU inviterer til konference om den lærende organisation

En lærende organisation. Det kalder så godt som alle virksomheder sig selv i dag. Men hvad vil det egentlig sige at være en lærende organisation? Og hvilke udfordringer må en virksomhed tage op, hvis den vil være en organisation i udvikling? DPU inviterer i samarbejde med CBS til international konference.

Menneskelige relationer, dialog og selvrefleksion. Det er nogle af de områder, der er i fokus, når DPU i samarbejde med CBS inviterer til den internationale konference 'The Many Senses of Organisational Learning and Knowing'.

Udover en række internationale eksperter vil også en teatergruppe sætte fokus på blandt andet de etiske, emotionelle og æstetiske dimensioner, der knytter sig til det at være en lærende organisation. En organisation bliver nemlig først lærende og i stand til at håndtere ændringer, når den tager udgangspunkt i de menneskelige relationer, forklarer professor Bente Elkjær, der står bag konferencen:

"Vil man være i stand til at tænke og handle nyt som organisation eller virksomhed, er man er nødt til at se på udfordringer, der opstår, når mennesker arbejder sammen - og mennesker er emotionelle og handler ikke altid rationelt. Man er nødt til at få udfordringerne op til overfladen og spørge sig selv, hvordan man for eksempel kan bruge uenigheder konstruktivt?"

På konferencen den 28.-30. april på DPU vil teatergruppen Dacapo gennem det interaktive drama søge at fremme opmærksomheden på håndteringen af forandringer i virksomheder. Stefan Meiseik, der i dag er professor ved Nova University i Lissabon, har tidligere arbejdet sammen med Dacapo teatret og vil undervejs kommentere teaterformen som metode til at fremme organisatoriske læreprocesser.

Blandt hovedtalerne vil man desuden kunne møde den velanskrevne professor i organisation og ledelse, Haridimos Tsoukas fra ALBA i Athen og University of Warwick. Han vil tale om, hvordan man ved hjælp af kritisk selvrefleksion og dialog kan skabe grobund for nytænkning i en virksomhed. En anden hovedtaler, professor James Paul Gee fra Arizona, er optaget af, hvordan kriser i virksomheder kan føre til, at 'plejer' må dø og nye praksisser tage over.

På konferencen deltager forskere fra mere end 25 lande, og der vil være cirka 80 oplæg i forskellige mindre sessioner i løbet af de to dage, konferencen varer.

Yderligere oplysninger og kontakt til oplægsholdere via pressekonsulent Eva Frydensberg Holm

Tid og Sted

Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, den 28.-30. april.

Læs mere om konferencen