Aarhus University Seal

DPU fusioneret med Aarhus Universitet

Fra og med 1. juni 2007 er DPU en del af Aarhus Universitet. DPU er nu en forkortelse for Danmarks Pædagogiske Universitetsskole ved Aarhus Universitet.

Der er flyttet godt rundt på det danske universitets-landkort det seneste år, og 1. juni nåede forandringerne også DPU. Fra at have været et selvstændigt universitet er DPU nu en del af landets næststørste universitet – Aarhus Universitet. I forbindelse med fusionen skifter DPU navn fra Danmarks Pædagogiske Universitet til Danmarks Pædagogiske Universitetsskole.

Lars-Henrik Schmidt, som i forbindelse med fusionen skifter titel fra Rektor til Dekan, ser gode muligheder i fusionen. Han siger: "Fusionen med AU vil give os den nødvendige arbejdsro til at videreudvikle de frugtbare og fornyende faglige visioner for DPU. Men AU vil også 'forstyrre os', men positivt for at gøre brug af os. AU har for eksempel udtrykt stor interesse for og støtte til at DPU udvikler en forskningsbaseret læreruddannelse gerne i samarbejde med de kommende professionshøjskoler".

Danmarks Pædagogiske Universitet var et af Danmarks yngste universiteter. Det blev etableret den 1. juli 2000 som en fusion af Danmarks Lærerhøjskole, Danmarks Pædagogiske Institut, Danmarks Pædagoghøjskole og Center for Teknologistøttet Undervisning. Læs mere om DPUs historie.

DPU er en af fire uddannelsesinstitutioner, der i 2007 er blevet lagt sammen med Århus Universitet. De tre andre er: Danmarks Jordbrugsforskning, Danmarks Miljøundersøgelser og Handelshøjskolen i Århus. Læs mere om fusionen.

For yderligere information om fusionen, kontakt Prodekan for formidling Claus Holm, www.dpu.dk/om/clho