Aarhus University Seal

DPU-forsker udpeget som medlem af ny mediekommission

Et nyt og broget mediebillede stiller tilsvarende nye krav den offentlige mediestøtte. Det mener medlemmerne af en nystiftet mediekommission, der forud for regeringen næste medieforlig i 2010 skal diskutere fremtidens public service begreb, herunder særligt mediestøtten. Lektor Jeppe Bundsgaard fra Institut for Didaktik med speciale i kommunikative kompetencer er udpeget som medlem af den nye mediekommission.

Mediekommissionen arbejder på at få en række anbefalinger klar til politikerne i løbet af de næste fem måneder. Der er lagt op til en radikal nytænkning af mediestøtten, når kommissionen søger at besvare, hvorfor medierne skal have støtte, samt hvordan støtten skal tilrettelægges og fordeles.

I dag gives der kun offentlig støtte til de trykte medier og TV, mens netmedier endnu ikke er omfattet af nogen støtteordning. Kommissionen vil nu kaste lys over det nye mediebillede og udfordre politikerne til at tænke nyt og fremsynet forud for næste års medieforlig.

Nyhedsportalen MediaWatch, der står bag initiativet, har udpeget en blandet skare af folk fra mediebranchen, forskere og politikere som medlemmer af kommissionen. Fælles for medlemmerne er, at de alle er forholdsvis unge, hvormed kommissionen satser på at give hele mediediskussionen et frisk pust. Jeppe Bundsgaard er den ene af to forskere, der skal bidrage med et forskningsperspektiv på problemstillingen.

"Vi bruger netmedierne mere og mere, og især unge mennesker har netmedier som deres primære og daglige mediekilder. Derfor er der god grund til at se med nye øjne på mediestøtten. Mit bidrag til kommissionen bliver, at anlægge et læringsperspektiv på diskussionen ved at belyse de nye mediers potentiale i forhold til læring", fortæller Jeppe Bundsgaard.

Medlemmer af mediekommissionen:

Formand
Søren Schultz Jørgensen, partner i det journalistiske udviklingshus Kontrabande

Eksperter
Jeppe Bundsgaard, lektor i kommunikative kompetencer, DPU

Peter Bro, lektor i journalistik, SDU

Kim Larsen, direktør i Burson-Marsteller

Malene Birkebæk Hübertz, adm. direktør Deep Blue

Politikere
Signe Goldmann, medlem af Københavns Borgerepræsentation for SF

Mette Abildgaard, Konservativ kandidat til Europa Parlamentet

Louise Feiberg, Kandidat til Europa Parlamentet for Venstre

Margrethe Wivel, medlem af Københavns Borgerrepræsentation for R

Kenneth Kristensen Berth, Folketingskandidat for DF

Jacob Bjerregaard, Folketingskandidat for S