Aarhus University Seal

DPU-dekan talte uddannelse med Afghanistans undervisningsminister

Grundskole og demokrati var nogle af de emner, der var på dagsordenen, da Afghanistans undervisningsminister Mohammed Hanif Atmar i onsdags mødtes med dekan Lars Qvortrup på Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, Aarhus Universitet.

Den afghanske undervisningsminister Mohammed Hanif Atmar var i Danmark i forbindelse med Folketingets konference om Afghanistan. Da han onsdag 2. april mødtes med dekan Lars Qvortrup på Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, handlede det imidlertid om at få et indblik i tankerne bag det danske uddannelsessystem.

Afghanistan_undervisningsminister_og_LQ

Mohammed Hanif Atmar har været undervisningsminister siden 2006 og har medvirket til at gøre skolegang til en højt prioriteret indsats i Afghanistan.

Et af resultaterne er National Education Stratetegic Plan, 2006-2010. Strategien indeholder otte prioriterede områder om 'lige adgang til kvalitetsuddannelse til alle' - herunder blandt andet uddannelse til lærere og administrativ og strukturel reform af undervisningsministeriet. Hans mål er at tilbyde befolkningen skoler med bredtfunderet og værdibaseret undervisning - at skabe skoler, der er fundamentalt anderledes end de skoler, Taleban påbød.

Danmark har ydet direkte budgetstøtte til det afghanske undervisningsministerium siden 2003. Støtten er blandt andet gået til trykning og uddeling af bøger og til den administrative reform. I øjeblikket hjælper danske uddannelsesrådgivere med at kortlægge behovet for skoler i Helmand-provinsen - og på sigt vil de danske indsatser i provinsen omfatte: Skolebygninger, bøger, læreruddannelser og kapacitetsopbygning.

Yderligere oplysninger

pressekonsulent Eva Frydensberg Holm