Aarhus University Seal

Direktør og professor Sven Erik Nordenbo går på pension

Efter fire år som direktør for Dansk Clearinghouse for Uddannelsesforskning, har professor Sven Erik Nordenbo valgt at fratræde sin stilling for at gå på pension fra den 1.12.2010

Da Dansk Clearinghouse for Uddannelsesforskning blev oprettet i august 2006 med henblik på at udarbejde systematiske reviews om uddannelse, kompetenceudvikling og læring var det helt oplagt, at det blev  professor Sven Erik Nordenbo, der kom til at stå i spidsen for denne mission inden for uddannelsesforskningen.

Egentlig var Sven Erik Nordenbo ved at gå på pension fra Københavns Universitet, men på kraftig opfordring fra prodekan Hans Siggaard Jensen og den øvrige ledelse fra DPU, Aarhus Universitet gik Sven Erik Nordenbo med til at udsætte sit otium og påtage sig den store opgave med at opbygge det første clearinghouse i Norden. 

I de fire år professor Sven Erik Nordenbo har været direktør, har han opbygget en kompetent og engageret stab, hvilket er helt afgørende i arbejdet med de systematiske reviews, der kendetegner et clearinghouse. Sven Erik Nordenbo har selv en baggrund som forsker i pædagogik på Københavns Universitet med et stort internationalt netværk. Den videnskabelige indsigt i det pædagogiske felt har været en vigtig garant for kvaliteten i de systematiske reviews.

Sven Erik Nordenbo er kendt for at være en yderst produktiv og hårdtarbejdende leder af Dansk Clearinghouse for Uddannelsesforskning, hvilket afspejler sig i adskillige artikler i forskningstidsskrifter, fag- og dagspresse. Dertil kommer, at Dansk Clearinghouse for Uddannelsesforskning siden sin start har gennemført flere omfattende forskningsprojekter med afsluttede rapporter. Clearinghouse har gennemført opgaver for blandt andet det norske Kunnskapsdepartement, Skolverket i Sverige, Skolestyrelsen, Danmarks Evalueringsinstitut og Undervisningsministeriet.

Sven Erik Nordenbo overgår til at være professor emeritus og i den forbindelse vil han først på foråret holde en forelæsning, hvor han vil opsummere sine erfaringer og synspunkter på den type forskningsarbejde der foregår i et clearinghouse. Datoen for Sven Erik Nordenbo's forelæsning vil blive offentliggjort snarest.

Hans Siggaard Jensen er - indtil stillingen som direktør kan besættes - konstitueret som  leder for Dansk Clearinghouse for Uddannelsesforskning.

Kontakt og yderligere information
Prodekan og centerleder Hans Siggaard Jensen, T:8888 9931, M: 40414593, E: hsj@dpu.dk

Daglig leder Michael Søgaard Larsen, T: 8888 9357, E: msl@dpu.dk

Generel kontakt: clearinghouse@dpu.dk

Læs mere om Sven Erik Nordenbo
Læs mere om Hans Siggaard Jensen