Aarhus University Seal

Bertel Haarder åbner DPUs nye center for grundskoleforskning

Når undervisningsminister Bertel Haarder åbner Center for Grundskoleforskning på DPU, vil der være mulighed for at stifte bekendtskab med den nyeste PISA-undersøgelse. Desuden vil centerleder Niels Egelund og centerets øvrige forskere fortælle om og svare på spørgsmål om centerets virke og forskningsenheder.

Den 3. september åbner DPUs nye center for grundskoleforskning. Center for Grundskoleforskning er en del af Aarhus Universitets massive satsning på grundskoleforskning og skal beskæftige sig med forskningspolitiske centrale emner som undervisningsformer, læreruddannelse, skoleledelse, inklusion, klasserumsledelse, evalueringsformer, nationale og internationale komparative undersøgelser og skolepolitik.

"Center for Grundskoleforskning vil levere en hidtil uset mængde af evidensbaseret viden om grundskoleforhold. En viden som vil være anvendelig og tilgængelig for praktikere ude i grundskolen. Jeg har store forventninger til centret og samarbejdet med det politiske system, professionshøjskoler, aftagere og praktikere. Vi byder med det nye center dem alle op til dans," siger dekan på DPU Lars Qvortrup.

Ved åbningen den 3. september vil centerets forskere præsentere deres forskningsenheder. Centerleder Niels Egelund vil fortælle om centerets virke samt præsentere resultater fra PISA-undersøgelse om de 16-årige i ungdomsuddannelserne. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til institutlederen og de øvrige forskere.

Center for Grundskoleforskning er en del af det Nye DPU. Ud over Center for Grundskoleforskning har DPU netop åbnet dørene for tre institutter – i stedet for de tidligere seks institutter: Institut for Læring, Institut for Didaktik og Institut for Pædagogik. 19 forskere starter Center for Grundskoleforskning op, og i løbet af 2008 vil centret have 25 forskere med fokus på grundskolen.

Tid og sted:
3. september 2008 kl. 11.30 Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, Aarhus Universitet, Tuborgvej 164, 2400 København NV.

Program og tilmelding: www.dpu.dk/grundskole

 

PISA-undersøgelserne

Download PISA-undersøgelser 


Center for Grundskoleforskning

Besøg centerets hjemmeside