Aarhus University Seal

212 studerende begynder på DPUs nye bacheloruddannelse

DPUs nye bacheloruddannelse i Uddannelsesvidenskab har sprængt alle forventninger: Der er optaget intet mindre end 212 studerende på DPUs første bacheloruddannelse, som ifølge dekan Lars Qvortrup skaber nøglepersoner for det danske vidensamfund.

212 studerende har af DPU, Aarhus Universitet fået tilbud om at blive optaget på den nye bacheloruddannelse i uddannelsesvidenskab. I alt havde 453 ansøgere vist interesse for uddannelsen. Heraf havde 232 ansøgere den nye uddannelse som 1. prioritet.

Ansøgertallet oversteg alle forventninger - og på DPU er glæden over det flotte optag stor.

"Mange taler om vidensamfundet og om uddannelse som vidensamfundets centrum. Når 453 studerende har ansøgt om at komme ind, så er det udtryk for, at der er noget om snakken. Ved at optage 212 studerende har DPU taget udfordringen alvorligt. Vi vil gøre vores yderste for, at de nye studerende bliver nøglepersoner i det dansk vidensamfund," siger Lars Qvortrup, dekan på DPU, Aarhus Universitet.

De nye studerende får studiestart til september 2010, og DPU har høje forventninger til mødet med de nye studerende.

"Vi har både høje forventninger til os selv og til de nye studerende. Den nye uddannelse skaber det vi kalder pædagogiske problemknusere af højeste kvalitet. Det betyder, at det er en uddannelse, der kræver, at både lærere og studerende er helt oppe på tæerne. Lærerne vil møde de studerende med udfordrende tanker og teorier. Ligesom jeg forventer, at de første studerende på engageret vis vil erobre studiet på deres helt egen måde," siger Søren Kruse, prodekan for uddannelse på DPU, Aarhus Universitet.

 

Om uddannelsen

Uddannelsesvidenskab fokuserer på den rolle læring, uddannelse og pædagogik spiller i skoler, uddannelsesinstitutioner, virksomheder og politiske organisationer.

Uddannelsen bevæger sig i krydsfeltet mellem samfundsvidenskab og humaniora og integrerer fagene sociologi, antropologi, filosofi, psykologi og pædagogik. Med denne bredde dækker uddannelsen vidensamfundets stigende efterspørgsel på nye pædagogiske kompetencer.

DPU, Aarhus Universitet, vil uddanne professionelle pædagogiske problemknusere, der bl.a. kan svare på, hvordan moderne virksomheder og organisationer tiltrækker og udvikler vidende, kreative og innovative medarbejdere.

Uddannelsen åbner for karrierespor som uddannelseskonsulent inden for human ressource-området i private og offentlige organisationer, og kan samtidig blive et fundament for en karriere som konsulent, der rådgiver politikere og beslutningstagere inden for uddannelsesfeltet. Der oprettes hold i både København og Århus.

 

Optagelsestal til bacheloruddannelsen i Uddannelsesvidenskab på DPU, Aarhus Universitet, 2010

Uddannelsesvidenskab i Århus:         107 studerende

Uddannelsesvidenskab i København: 105 studerende

I alt                                                212 studerende

 

For yderligere information om bachelor i uddannelsesvidenskab

Lars Qvortrup, Dekan, DPU, Aarhus Universitet: mobil: 2784 4005

Søren Kruse, Prodekan for Uddannelse, DPU Aarhus Universitet: mobil: 2613 9014

Uddannelseskontoret: E-mail: bachelor@dpu.dk. Telefon 8888 9600, alle hverdage undtagen onsdag kl. 10-12 og 13-15.