Aarhus University Seal

Udfordrede og udfordrende voksenpædagogiske miljøer

Hvordan påvirkes voksenpædagogiske uddannelsesmiljøer af ændrede politiske krav og rammebetingelser? Og hvordan kan vi møde nye målgrupper med den stærkest mulige pædagogiske tilgang? Konference arrangeret af Voksenpædagogisk Forum.

Info about event

Time

Tuesday 27 May 2014,  at 09:30 - 16:00

Location

University College Lillebælt, Asylgade 7-9, 5000 Odense C

De voksenpædagogiske læringsmiljøer er under pres. Det gælder både de almene og erhvervsrettede uddannelseskontekster. Presset hænger ikke mindst sammen med nye krav til - og rammebetingelser for - voksenpædagogiske indsatser. Krav og rammer som igen udspringer af politiske reformer i social- beskæftigelses- og uddannelsespolitikken. Resultatet tegner til at blive nye målgrupper og nye krav til opgaveløsningen. Fra et ’top-down’ perspektiv stiller vi på konferencen skarpt på, hvilke nye udfordringer policy forandringerne rejser til de voksenpædagogiske uddannelsesmiljøer. Og med et ’bottom-up’ blik forsøger vi at indkredse de grundprincipper og den pædagogiske praksis som kendetegner voksenpædagogiske indsatser, når de fungerer allerbedst.

Konferencen består af en blanding af keynote oplæg og engagerende debat i tematiske workshops.

Oplægsholdere bliver blandt andre: Villy Hovard, Janne Gleerup og Hanne Pontoppidan m.fl.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen!

Print plakat.

Voksenpædagogisk Forum er et netværk af forskere, foreningsfolk, uddannelseskonsulenter og -praktikere, der på forskellige måder arbejder med voksenuddannelse, voksenpædagogik og voksenlæring. Et af forummets formål er at skabe en platform for diskussioner om voksenpædagogik og tilgrænsende emne. Fra Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) deltager forskere fra NCK.