Aarhus University Seal

Læringslaboratorier og -eksperimenter

Seminar og bogreception i anledning af udgivelsen af bogen "Læringslaboratorier og -eksperimenter"

Info about event

Time

Friday 31 January 2014,  at 14:00 - 16:30

Location

Lokale D169, Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU), Aarhus Universitet, Campus Emdrup, Tuborgvej 164, 2400 København NV.

I de seneste år er laboratorier og eksperimenter genoptaget og gentænkt som læringsaktivitet i organisatoriske og pædagogiske sammenhænge. Der er sket en eksplosion i forskellige typer af laboratorier og eksperimenter indenfor humaniora og det, der for nogle år siden så lidt altmodisch ud, er i dag superhot. Nu sætter en række af landets førende læringsforskere fokus på brugen af laboratorier som redskab til læring og innovation. Det sker i antologien Læringslaboratorier og eksperimenter.

Læringslaboratorier og eksperimenter henvender sig til konsulenter, forskere, nyudklækkede kandidater og andre, der skal organisations- og professionsudvikle, og giver mulighed for refleksion over og problematisering af laboratorier og eksperimenters brugbarhed og effekter.

Den 31. januar præsenterer en række af bidragyderne deres pointer ved et miniseminar med reception ved Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU). De kaster et forskningsbaseret blik på mulighederne for at vælge og gentænke sted, struktur, formater og instrumenter med indblik i de historiske genrer og de (u)intenderede effekter forskellige designs kan kaste af sig. 

Læs mere om bogen på forlagets hjemmeside her

Oplæg

  • ”Læringslaboratoriets livsduelighed”: Viceinstitutleder Claus Holm
  • ”Jagten på det potentielle - hvorfor nu læringslaboratorier og –eksperimenter?”. Redaktør for Asterisk Camilla Mehlsen udspørger forskerne: Lektor Lotte Darsø, professor mso. Bente Jensen, lektor Niels Christian Nickelsen, professor mso. Dorthe Staunæs pg ph.d. stipendiat Marie Aakjær.

Pris og tilmelding

Deltagelse i seminar og reception inklusiv et eksemplar af antologien Læringslaboratorier og eksperimenter: 300,-

Nedsat pris for studerende (uden bog): 75,-

Tilmeldingfrit d. 28. januar 2014. Tilmeld dig seminaret her