Aarhus University Seal

AFLYST: Konference om 3D-print i skoler

Konferencen samler lærere, undervisere, andre brugere og forskere for at vise, hvordan 3D-printere integreres i undervisningen i Danmark. Der vil være fokus på gode idéer til anvendelse. Formålet er at diskutere læringsmulighederne og de pædagogiske udfordringer, som teknologier med digital fremstilling kan give samt deres rolle i den fremtidige undervisning.

Info about event

Time

Thursday 24 November 2016,  at 10:00 - 15:00

Location

DPU, Aarhus Universitet, Campus Emdrup, Tuborgvej 164, 2400 København NV

AFLYST - AFLYST - AFLYST - AFLYST 

Konferencen afholdes i samarbejde med 3D Printhuset og 3Ducation, som er en ny læringsplatform med over 100 undervisningsforløb, som inspirerer folkeskolelærere til at integrere 3D-teknologi i den målstyrede undervisning.

Program

10:00
Velkommen og oplæg v. Associate Professor Jamie Wallace, Aarhus Universitet.
Jamie byder velkommen og holder oplæg om teknologiens læringsmæssige potentialer.

10:30
Oplæg ved Søren Dalby Andersen
Søren vil tale om det fokus, det danske skolesystem har på at understøtte talenters evne til at være innovative. Han vil komme med et bud på hvad en innovationskompetence er og tale om hvordan elevernes kreative kompetence samt visuel facilitering kan være en bærende drivkraft i elevernes innovationsproces.

11:00
Kaffepause og workstations
Mulighed for at opleve og blive introduceret til de forskellige teknologier.

11:30
Oplæg ved Phd-studerende Mikkel Hjorth, Child-Computer Interaction Group, Aarhus Universitet (ccid.dk): Fra Key-chain syndrome til real-world problems
Det er veldokumenteret, at det er svært at få eleverne til at anvende de nye teknologier til kreativ skabelse. Oplægget handler om de udfordringer, vi har set for både lærere og elever, når målet er at anvende teknologierne til at udforske løsninger på real-world problems. Samtidig vil oplægget pege i retning af mulige veje til at imødegå disse udfordringer.

12:00
Oplæg v. UCC – Lasse Remmer og Martin Khun Klausen, Future Classroom
Martin og Lasse fortæller om, hvordan de i Future Classroom Lab skaber fleksible, fysiske læringsmiljøer, udforsker læringszoner og eksperimenterer med deres betydning for en vellykket integration af it i undervisningen.

12:30
Frokost og workstations

13:15
Oplæg v. Professor Helle Rootzén (DTU). Ny teknologi – er vi rustet til det?
Fremtidens samfund er væsentligt anderledes end det samfund vi lever i nu - og forandringen sker så hurtigt, at vi har svært ved at følge med. En stor del af forandringen skabes af computernes øgede kraft, der f.eks. muliggør 3D-print, kunstig intelligens og virtual reality. Et af de store spørgsmål er, hvordan vi udnytter disse muligheder i folkeskolen, så eleverne lærer bedre og bliver mere motiverede?

13:45
Pause og workstations

14:00
Paneloplæg
Alle oplægsholdere responderer og samler op på centrale temaer og budskaber og åbner op for spørgsmål og debatindlæg fra publikum. Der afrundes med et bud på en besvarelse af konferencens hovedspørgsmål “Hvordan kan vi forstå relevansen af 3D i skolen” og “Hvordan inddrages teknologien optimalt ud fra didaktiske og pædagogiske målsætninger?”

15.00
Tak for i dag