Aarhus University Seal

Konference: Kreativitetspædagogik og forebyggelse

Set i lyset af idéen om kreativitet som en dannelsesproblematik.

Info about event

Time

Friday 30 March 2012,  at 13:00 - 15:30

Location

Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU), Aarhus Universitet, Campus Emdrup, Tuborgvej 164, 2400 København NV, bygning A, lokale A220 (festsalen)

På denne konference vil kreativitetspædagogik og forebyggelse blive diskuteret i lyset af idéen om, at kreativitet - ligesom dannelse - er konstitueret af et samspil mellem sanselige kræfter.

Konferencen afholdes i anledning af udgivelsen af bogen "Kreativtet - et spørgsmål om dannelse" af Lars Geer Hammershøj fra Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU). Bogen er udgivet på Hans Reitzels Forlag.

I bogen indkredser og definerer Lars Geer Hammershøj begrebet kreativitet og udvikler på den baggrund en ny kreativitetspædagogik. Bogens udgangspunkt er det øgede fokus på kreativitet i videnssamfundet og det faktum, at der mangler viden om, hvad kreativitet er, og hvordan det fremmes.

Bogens bærende tese er, at kreativitet kan forstås som en dannelsesproblematik i den forstand, at kreativitet og dannelse er baseret på de samme sanselige kræfter. Kreativitet kan af samme grund ikke læres, da det ikke er en evne eller kompetence, men må dannes.

Program:

13.00: Velkomst
13.10: Lars Geer Hammershøj: Kreativitetspædagogik og forebyggelse – set i lyste af idéen om kreativitet som en dannelsesproblematik
14.00: Pause: Kaffe og kage
14.15: Første spørgere: Christine, Maria og Stine, studerende fra uddannelsesvidenskab
14.35: Anden spørger: Jens Jakob Christensen, konsulent i BUPL
14.55: Tredje spørger: Søren Langager, lektor ved IUP
15.15: Reception: Øl og vin og snacks 

Deltagelse i konferencen er gratis, og alle er velkomne, men tilmelding er nødvendig.

Bemærk at konferencen er flyttet til lokale A220 (festsalen)