Aarhus University Seal

DET TREDJE RUM: Teknologi og forskningserfaringer

Forelæsning og miniværksteder om teknologi i Humaniora med oplæg af Cathrine Hasse, Lisa Gjedde og Jamie Wallace. Arrangementet foregår 15. november i Richard Mortensen salen på AU, Campus Aarhus

Info about event

Time

Tuesday 15 November 2011,  at 09:00 - 13:00

DET TREDJE RUM – TEKNOLOGI I HUMANIORA

I dag er det vigtigere end nogensinde at også humanister på universiteter lærer teknologiforståelse - både i forhold til deres hverdagsliv som undervisere og forskere og i forhold til de kompetencekrav, som også deres studerende vil blive mødt med, når de er færdige. Det tredje rum er et kompetenceprojekt, som gennemføres på Arts på Aarhus Universitet i efteråret 2011.

I efteråret 2011 gennemføres således fire workshops og en konference for forskere og studerende. Tre workshops gennemføres på Campus Aarhus mens den sidste workshop og den afsluttende konference gennemføres på Campus Emdrup. Konferencen er åben for alle interesserede

Teknologi vil blive bredt præsenteret af en vifte af oplægsholdere, der på forskellig vis har krydset mellem teknologi og humaniora – og alle oplæg har særligt henblik på hvordan humanister kan få noget ud af en udbygget ’technological literacy’.

Hver workshop består af en åben forelæsning for alle interesserede efterfulgt af to parallelle miniværksteder, hvor der i alt er 30 pladser pr. gang. Miniværkstederne er både være en introduktion/inspiration til hvad forskellige teknologier kan i koblingen med humanistiske forskning og en mulighed for at få konkrete svar på konkrete udfordringer, som de enkelte forskere står med.

Deltagelse er gratis, men da der er et begrænset antal pladser er tilmelding obligatorisk.

Læs mere om Det Tredje Rum på projektets hjemmeside her

Program

Workshop III,  15/11: Teknologi og forskningserfaringer

Sted: Richard Mortensen salen, Aarhus Universitet

9.00-9.30:        
Kaffe og croissant

9.30-10.30
Forelæsning (åben for alle interesserede)

  • Professor Cathrine Hasse, DPU: Teknologiforståelse for humanister. En introduktion.
  • Lektor Lisa Gjedde, DPU: Forskningsdesign i et processuelt teknologiunderstøttet perspektiv

10.40-13.00:    
Miniværksteder (åben for alle interesserede, men begrænset antal pladser):

  • Lektor Lisa Gjedde, DPU: Video-brillen som forskningsredskab - processuelle metoder i praksis
    I denne mini-workshop vil vi arbejde med hvordan man kan anvende en visuel teknologi som videobrillen, der registrerer både billede og lyd fra bærerens perspektiv, som en processuel forskningsmetode. Hvilke data-indsamlings muligheder åbner denne anvendelse af nye teknologier op for? Hvilke udfordringer stiller det til forskningdesignet ? Der vil indgå hands-on eksperimenter med video-briller.
  • Post.doc Jamie Wallace, DPU: How computer-mediated mapping tools can provide a creative foundation for  research?
    Through the use of software the simple notion of mind-mapping can be adopted to offer new ways to externalise and develop ideas, arguments, concepts and data.  Representing thinking processes and forming links and relations between them has been found to provide a useful basis for the organisation and development of research activity.

13.00:                 
Fælles opsummering og en afsluttende frokost

Bog der udleveres til deltagerne i miniværkstederne: Lisa Gjedde & Bruno Ingemann (2008): Researching Experiences: Exploring Processual and Experimental Methods in Cultural Analysis. Cambridge Scholars Publishing.

Tilmelding

Deltagelse er gratis, men da der er et begrænset antal pladser er tilmelding obligatorisk.