Aarhus University Seal

Bevægelige søskendeskaber - et forskningsprojekt om børns relationer i familien

Afslutningskonference i København

Info about event

Time

Tuesday 14 January 2014,  at 13:30 - 18:30

Location

Festsalen, lokale A220, Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU), Aarhus Universitet, Campus Emdrup, Tuborgvej 164, 2400 København NV

Umiddelbart synes det at være en velkendt størrelse, men reelt ved vi meget lidt om, hvad børn og unge i Danmark forbinder med det at være søskende. Hvem opfatter de som deres søskende, hvad gør de sammen, eller hvad gør de netop ikke sammen? Hvad betyder det at få nye søskende? Er man søskende med de børn, man bor sammen med, uanset om man deler forældre? Kan man være mere eller mindre søskende? Og kan man holde op med at være søskende?

Det sættes der fokus på ved en konference i København den 14. januar 2014.

Konferencen markerer afslutningen af forskningsprojektet ”Bevægelige søskendeskaber”, der siden 2011 har sat fokus på børns hverdagsliv og den mangfoldighed af måder, man kan være søskende på i dag. Set fra børnenes perspektiv og med fokus på relationerne mellem søskende. I projektet har indgået knap 100 børn og unge, som kommer fra mange forskellige familiekonstellationer, herunder mange hvor forældrene er skilt.

På konferencedagen vil forskerne præsentere en række af undersøgelsens resultater, som også er beskrevet i bogen ”Hvad er søskende? Praktiske og følsomme forbindelser”, der udkommer samme dag. På konferencen vil filmen ”Bevægelige søskendeskaber – børns og unges fortællinger” også blive vist. Her fortæller 30 børn og unge fra projektet om facetter ved deres søskendeskab.

Konferencen henvender sig til alle med interesse for feltet: Psykologer, lærere, pædagoger, socialrådgivere, børne- og forældreorganisationer, faglige medarbejdere i forvaltningerne samt til  forskere og undervisere ved universiteter og professionshøjskolerne.

Program

13.30-14.45:
Velkommen, oplæg ved forskergruppen, inklusiv spørgsmål og kommentarer fra salen, ved Charlotte Palludan, Eva Gulløv, Mads Middelboe Rehder og Ida Wentzel Winther fra Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU), Aarhus Universitet.

15.00-15.15:
Lille strækkeben pause

15:15.15:45:
Film

15:45-16.15:
Pause med kaffe/te og kage/frugt

6:15-16:30:
Spørgsmål

16:30-17:15:
Hvad kan denne form for viden lægge til den øvrige viden om familie-, børne- og hverdagsliv? Kommentarer til bogen ved Orvar Löfgren (Lunds Universitet) og Allan Westerling (Roskilde Universitet)

17:15-18.30:
Reception

 

Pris og tilmelding

Deltagerpris: 200,- (inkl. bogen ”Hvad er søskende? Praktiske og følsomme forbindelser”)

Tilmelding her.