Aarhus University Seal

Asterisk Live i Aarhus: Radikalisering

Radikalisering er kommet på dagsordenen og kobles i dag meget tæt til terrorisme. Men hvad er radikalisering egentlig, hvordan får det grobund og hvad kan vi gøre for at forebygge modkultur og vrede i samfundet? De spørgsmål har magasinet Asterisk inviteret tre eksperter til at drøfte live på scenen i Aarhus.

Info about event

Time

Thursday 9 February 2017,  at 15:30 - 17:30

Location

AIAS, Bygning 1632, lokale 201, Høegh-Guldbergs Gade 6B, 8000 Aarhus C

Kom og deltag i diskussionen til Asterisk Live

Velkomst ved lektor Oliver Kauffmann, DPU, Aarhus Universitet.

Laura Gilliam, DPU, Aarhus Universitet:  Religion, marginalisering og modkultur i skolen
Lektor Laura Gilliam forsker i etniske minoritetsbørn og -unges erfaringer og strategier i skolen. Hun fortæller, hvordan skolen trods sit ønske om at integrere tosprogede elever og bygge fællesskaber paradoksalt nok kan forstærke, at nogle børn bliver marginaliseret og skaber modkulturer, der identificerer sig i modsætning til den danskhed, der bliver fremhævet. Relationen til lærerne er helt central, men også en bredere definition af, hvad det vil sige at være dansk og en reel inklusion af de etniske minoritetsbørns sprog, baggrund og kulturelle former kan være med til også at gøre skolen til deres.

Tina Wilchen Christensen, DPU, Aarhus Universitet:  Ekstreme bevægelser og exit
Postdoc Tina Wilchen Christensen præsenterer nye forskningsresultater fra projektet Bevægelsesmønstre i og på tværs af ekstreme grupper og bande- og rockermiljøet – En kritisk undersøgelse og diskussion af fænomenet 'Cross-over'. Hun forklarer blandt andet, hvordan kriminelle miljøer er netværksorienterede, hvordan kriminelle kompetencer udvikler sig, og hvad der er på spil, når mennesker træder ud af ekstreme miljøer. Tina Wilchen Christensen har lavet et ph.d.-projekt om EXIT, et svensk program, hvor tidligere højreekstremister hjælper andre ud af ekstreme miljøer.

Line Lerche Mørck, DPU, Aarhus Universitet: Hvordan kan pædagogik forebygge radikalisering?
Professor MSO Line Lerche Mørck fortæller om sin forskning i bandeinvolvering, radikalisering og pædagogiske interventioner. Hvordan kan læreres og pædagogers arbejde være med til at forebygge afmagt, vrede og opposition til fællesskabet? Og hvordan forebygger man radikalisering uden at stigmatisere børn og unge mennesker, boligområder eller lokalmiljøer? Line Lerche Mørcks forskning er tæt koblet til praksis og trækker blandt andet på førstehåndserfaringer med mennesker på kanten og lokale løsninger og pædagogikker.

Tid og Sted:
Torsdag den 9. februar kl. 15.30 – 17.30.
AIAS Auditorium (lokale 201) i bygning 1632, Aarhus Institute of Advanced Studies, Aarhus Universitet, Høegh-Guldbergs Gade 6B, 8000  Aarhus C

Tilmelding (125 kr. inkl. moms)

Tilmelding for studerende (50 kr. inkl. moms)

Ønsker du at købe

  • pjecen Cross-over – Bevægelser på tværs af ekstreme grupper, bande- og rockermiljøet (50  kr.) og/eller
  • rapporten Bevægelser i og på tværs af ekstreme grupper og bande- og rockermiljøet – En kritisk undersøgelse og diskussion af ”Cross-over” (150 kr.)

til udlevering ved Asterisk Live, kan du bestille og betale i webshoppen senest tirsdag den 7. februar. Medbring bekræftelsesmailen fra webshoppen som købsbevis.

Publikationerne kan også downloades gratis

Ved ønske om køb af klassesæt kan du kontakte Iben Nørgaard, ibno@edu.au.dk

Læs det nye Asterisk om radikalisering

Asterisk Lives hjemmeside