Aarhus University Seal

Asterisk Live: Fremtidens kompetencer

Asterisk Live stiller skarpt på fremtidens kompetencer og kommer med bud på, hvad der skal til for at engagere mennesker til at lære i en verden, der fremover vil kræve større fleksibilitet. Hvad bliver det vigtigste at lære i fremtiden? Og hvordan finder vi motivationen til at lære hele livet på et arbejdsmarked i konstant forandring?

Info about event

Time

Wednesday 7 October 2015,  at 15:30 - 17:30

Location

Festsalen (A220), DPU, Aarhus Universitet, Tuborgvej 164, 2400 København NV

Tilmelding

Tilmelding for studerende (gratis)

Følg Asterisk Live direkte

For at få svar har Asterisk Live inviteret tre DPU-forskere på scenen:

Læringsteoretiker og professor emeritus Knud Illeris vil sætte scenen ved at give en skarp analyse af, hvad vi skal lære i en fremtid præget af fleksibilitet, og hvordan vi kan styrke den lærendes engagement. Men når Illeris ser i krystalkuglen, lurer en engagementskrise. Hvad kan vi gøre for at fremme engagement for læring? Og hvordan hænger engagement sammen med forholdet mellem identitet og faglighed?

Lektor Pia Cort forsker i tidsforståelser, og hun har undersøgt karriereplanlægning i en krisetid. Cort vil fortælle, hvordan forskellige tidsforståelser spiller ind på vores tilgang til (frem)tiden, og hvorfor den uddannelsespolitiske forståelse af tid kommer til kort. Ifølge Cort lægger uddannelsespolitikken op til en lineær tænkning, mens arbejdslivet i dag er i opbrud. Spørgsmålet er måske i højere grad, hvad der bliver det vigtigste at lære for fremtiden.

Kristina Mariager-Anderson, adjunkt i voksen- og efteruddannelse, er optaget af krydsfeltet mellem vejledning og voksenuddannelse, særligt vejledning til kortuddannede eller ufaglærte. Hun vil tage fat på aktuelle udfordringer i at opkvalificere ufaglærte og give bud på, hvordan vi kan imødekomme de udfordringer.

Camilla Mehlsen er ordstyrer.

Arrangementet henvender sig især til professionelle i uddannelsessektoren, fx uddannelseskonsulenter, vejledere, undervisere, ledere, forskere, studerende og forvaltning, men alle er meget velkomne.

 

»Ingen prognoser kan vise os, hvordan fremtiden kommer til at se ud. Det eneste, vi kan vide, er, at udviklingen efter al sandsynlighed vil medføre store samfundsmæssige forandringer. Det job, du har, og det job, jeg har haft, vil ikke været det samme om ti eller tyve år.«
Læringsteoretiker Knud Illeris.

Læs artiklen Er du omstillingsparat?