Aarhus University Seal

Adornos pædagogiske og filosofiske aktualitet

Fagligt debatarrangement i anledning af udgivelsen af Per Jepsens nye bog Adornos kritische Theorie der Selbstbestimmung

Info about event

Time

Friday 1 June 2012,  at 14:00 - 16:00

Location

Lokale D169, Institut for Uddannelse og Pædagogik, (DPU), Aarhus Universitet, Campus Emdrup, Tuborgvej 164, 2400 København NV

Det er et mantra i tidens pædagogik, at man skal være positiv. De aktuelle pædagogiske og filosofiske diskurser fokuserer på selvbestemmelse og ansvarlighed og på udviklingen af individernes ressourcer for at leve gode og meningsfulde liv.

Alt dette udfordrer den tyske filosof og sociolog Theodor W. Adorno (1903-1969). Adorno er kendt for sin påstand om, at der ikke gives noget rigtigt liv i det falske – tværtimod er livet selv i det senkapitalistiske samfund blevet `beskadiget´. Men hvori består Adornos pædagogiske og filosofiske aktualitet? Er Adornos negativisme overhovedet aktuel? Og har Adorno noget at bidrage med til diskussionen af myndighed og autonomi i dag?

Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU), Århus Universitet, arrangerer i anledning af udgivelsen af Per Jepsens nye bog Adornos kritische Theorie der Selbstbestimmung til fagligt debatarrangement om Adornos pædagogiske og filosofiske aktualitet.

 

Program

Per Jepsen vil indledningsvist give en kort introduktion til bogen og i forlængelse heraf komme med sit bud på Adornos aktualitet.  Herefter vil der være debat mellem Per Jepsen, lektor Dirk Michel-Schertges og lektor Anne-Marie Eggert Olsen, begge fra Institut for Uddannelse og Pædagogik.

Efter den faglige del vil der være reception, hvor det vil være muligt at købe bogen.