DPU

Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Klima- og miljøpædagogik

Web-tv om Uddannelse for Bæredygtig Udvikling

Hvordan sætter man som lærer bæredygtig udvikling på skoleskemaet? Det fortæller forskerne Jeppe Læssøe og Søren Breiting fra DPU, Aarhus Universitet, om i Asterisk * tv. Skoleeleverne Naia og Emilie fra Krogårdsskolen i Greve viser, hvordan man med et varmekamera kan finde huller i isoleringen og spare energi.

Skal unge lære at udvikle verden i en bæredygtig retning, er det ikke nok, at lærere og eksperter oplyser om tekniske løsninger eller giver konkrete klimaråd. I det moderne globaliserede samfund er den store udfordring at kunne forholde sig kompetent til usikkerhed, dilemmaer og etiske valg.


Klimakrise kalder på uddannelse

Hvordan lærer vi at leve i en verden ramt af klimakrise? Det gav den verdensomspændende tænketank International Alliance of Leading Education Institutes (IALEI) svar på, da den fredag 11. december 2009 præsenterede sin forskningsrapport på en international klimakonference på DPU, Aarhus Universitet.

 

Rapporten 'Climate Change and Sustainable Development, the Response from Education' indeholder bl.a. otte konkrete anbefalinger til, hvordan uddannelse kan blive del af løsningen på klimakrisen.

 

Rapport - Climate Change and Sustainable Development, the Response from Education

  Asterisk nr. 48 - Klimakrisen kalder på en ny æra for uddannelse 

Klimakrisen kalder på ny æra for uddannelse

Asterisk nr. 48 - September/oktober 2009

Jeppe Læssøe leder et internationalt forskningsprojekt om Uddannelse for Bæredygtig Udvikling og præsenterer nogle af projektets resultater.

Læs artikel (PDF)


  Quarterly 4 mini 

Education for Sustainable Development

Education Alliance Quarterly # 4 2009

Temanummer om 'Education for Sustainable Development' med interview med forskere fra DPU og internationale partneruniversiteter.

Download magasinet (PDF)