DPU

Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Inspiration og information

Hvis du har spørgsmål eller brug for sparring

Tøv aldrig med at kontakte Studievejledningen på DPU.

Vi står altid klar til at tage en snak om studievalgs-overvejelser og usikkerheder og står klar med svar på dine spørgsmål.

Optagelse på kandidatuddannelse

Fagligt begrundet ansøgning

Hvis du søger optagelse på en kandidatuddannelse, skal du skrive en fagligt begrundet ansøgning


Er du professionsbachelor?


Optagelse på Aarhus Universitet

DPU er en del af Aarhus Universitet (AU). Så når du søger ind på en uddannelse på DPU, skal du søge optagelse på AU. På siderne har kan du finde vejledninger, vigtige frister og datoer mv.:

Optagelse på bacheloruddannelse

DPU er en del af Aarhus Universitet (AU). Så når du søger ind på en uddannelse på DPU, skal du søge optagelse på AU. På siderne har kan du finde vejledninger, vigtige frister og datoer mv.:

Karriere

Arts Karriere

Arts Karriere tilbyder DPU-studerende viden, arrangementer og vejledning i forhold til karriere.


Jobinspiration

I jobinspirationskataloget kan du se, hvilke jobs dimittender fra Arts (herunder DPU) har fået.


Mød dimitender fra kandidatuddannelser på DPU og læs om deres karriereveje

Herunder kan du læse forskellige portrætter af tidligere DPU-studerende. De har mange forskellige baggrunde og arbejder med forskellige ting i dag. Lad dig endelig inspirere! DPU’s uddannelser er brede, det betyder også, at du kan arbejde med rigtig mange forskellige opgaver med en kandidat herfra. Se derfor disse portrætter som eksempler, men ikke en udtømmende liste. 


Gode steder at kende

AU Library

AU Library er universitetsbibliotek for Aarhus Universitet og samtidg en del af Det Kgl. Bibliotek. AU Library har afdelinger både i Aarhus og i København (Emdrup).


Specialpædagogisk støtte (SPS)

SPS er et tilbud til studerende med forskellige former for funktionsnedsættelser


SU

SU-kontoret på Aarhus Universitet vejleder og behandler ansøgninger om SU, Ungdomskort og kilometerpenge samt udlandsstipendium for alle studerende og kommende studerende på Aarhus Universitet

Aarhus og København

DPU har undervisning i Aarhus og i København (Emdrup)

Oplev din kommende studieby her:

På studieportalen er der sider med information om de to campusser:

Bygningerne i Emdrup er under renovering - se her hvordan der kommer til at se ud:

Livet som studerende

Tips til nye studerende: Studypedia

Information om studiestart: Studerende.au.dk/arts


Studierejsen

Hvis du er nysgerrig på livet som studerende, kan du prøve at se Studierejsen. 

Studierejsen er en dokumentarserie, der handler om livet som universitetsstuderende på AU.

De studerende har selv meldt sig til at være med i Studierejsen fordi de gerne vil inspirere andre med deres historie om livet som universitetsstuderende.


En uge i en studerendes liv

En af de store fordele ved livet som studerende, er den store frihed til at planlægge din tid, som det passer dig allerbedst. Et universitetsstudium er normeret til at være et fuldtidsstudie. Det betyder, at du i gennemsnittet skal bruge omkring 37-40 timer om ugen på dit studie. Da det er et gennemsnit, vil det variere fra uge til uge, hvor mange timer du skal bruge på studiet. Herunder kan du se eksempler på, hvordan du kan planlægge din uge. Som du kan se, i eksemplerne, så vil du typisk bruge mere tid på studiet i eksamensperioden end i undervisningsperioden. Det er dog kun eksempler. Det vigtigste er, at du forholder dig aktivt til, hvordan din hverdag fungerer bedst (klik på skemaerne for at se en større version):

  • Ugeplan - eksempel 1
  • Ugeplan - eksempel 2
  • Ugeplan - eksempel 3

Eksempler på undervisningsplaner

Her kan du se forskellige eksempler på undervisningsplaner for nogen af vores uddannelser. Undervisningsplanerne er planer for de forskellige undervisningsgange, pensum og forberedelse hertil. Alle undervisningsplanerne her, er fra 1. semester på vores uddannelser og er altså nogle af de første fag, man skal have som studerende. Undervisningsplanerne ændrer sig fra år til år, så se det som et eksempel. Hvis du skal starte på faget til september vil undervisningsplanen være en anden. Men med disse eksempler kan du få et indblik i eksempelvis, hvilken litteratur man læser på uddannelsen.