Aarhus Universitets logo
For tiden sætter det danske samfund ikke samme pris på universiteterne som fordybelsessted, som man gjorde tidligere. Men modsat politikerne ser universiteterne ikke en modsætning mellem kravet om frihed til fordybelse og effektive studier. Læs…
I vores stræben efter lighed glemmer vi at forholde os til den diversitet, der præger vores samfund. Det betyder, at en ret stor gruppe børn og unge med etnisk og religiøs minoritetsbaggrund ikke føler sig set og hørt. I en ny antologi sætter…
Skal vores børn stadig lære at læse, skrive og regne, når teknologier som ChatGPT kan gøre det for dem? Ja, det skal de. Den kunstige intelligens må ikke blive en sovepude for den menneskelige læring – tværtimod kan den katapultere vores læring, hvis…
Når talen falder på børns brug af digitale medier og teknologier som mobiltelefoner og skærme i skolen, så er der mange bastante holdninger i den offentlige debat. Men der er for lidt faktuel viden om børns egentlige ageren med skærme og mobiler i…
Ny forskningsrapport fra DPU, Aarhus Universitet peger på fritidspædagogikkens potentialer for at skabe bedre trivsel for børn og unge. Forskeren bag undersøgelsen understreger, at det er vigtigt af anerkende den fritidspædagogiske sektor som en…
Hvert år giver Danmarks Frie Forskningsfond støtte til nybrudsskabende og originale forskningsidéer på tværs af alle videnskabelige grene, og i år er der tre DPU-forskere blandt modtagerne. Med i alt 12 millioner kr. i ryggen skal Ning de…
Digitale undervisningsmidler kan gøre det vanskeligere for skoleelever at udvikle deres kommunikationskompetencer, og derfor skal de bruges med omtanke. Sådan lyder budskabet fra DPU-forsker Cecilie Carlsen Bach, der sammen med fire andre nyuddannede…
Op mod hver fjerde danske elev i 4. klasse læser usikkert. Og gruppen af svage læsere er vokset. Det viser den internationale læseundersøgelse PIRLS, som offentliggøres i dag. Undersøgelsen peger på, at der er brug for en målrettet indsats, der…
Den voldsomme stigning i antallet af børn og unge med diagnoser er en af de største pædagogiske udfordringer i både skoler og dagtilbud. De fagprofessionelle i de almene tilbud kan opleve at stå usikre over for en meget kompleks opgave. To nye…
Klimaforandringerne og biodiversitetskrisen er de største globale problemer, og de kommer til at sætte rammerne for hele den verden, som nutidens børn vokser op i. Derfor bliver målet om at skabe bæredygtighed også en pædagogisk udfordring, men…
Side 2 af 94
Få nyheder fra DPU om pædagogik og uddannelsesforskning og om kommende seminarer, konferencer og åbne forelæsninger.