DPU

Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Lederartikler, debatindlæg og taler fra institutleder Claus Holm

10.09.2021 |

Mindeord for Lars-Henrik Schmidt

Af Claus Holm, Leder af DPU, Aarhus Universitet: Den 10. september 2021 døde Lars-Henrik Schmidt, tidligere rektor og professor i pædagogik og filosofi ved DPU, Aarhus Universitet efter et kortvarigt sygdomsforløb. DPU og Danmark har lidt et ufatteligt tab og vil savne en af sine absolut stærkeste intellektuelle.

30.08.2021 |

Ingen angst for elfenbenstårnet

Politikernes respekt for universiteter, akademikere og i særdeleshed akademisk teori er styrtdykket. Men dagtilbud, skoler og forvaltninger er afhængige af teoretisk velfunderede praktikere, eksperter og ledere – netop dem, som DPU uddanner. Læs DPU-leder Claus Holms velkomsttale til knap 1000 nye bachelor- og kandidatstuderende på DPU og se…

16.08.2021 |

Leder: Paradise lost - Tilkald den grønne pædagogik?

Tidens uddannelsespolitiske løsen er trivsel og bæredygtighed. Dagtilbud og folkeskole skal forgrønne de næste generationers liv gennem dannelse af grønne fingre over hjerner og til vores hjerter. Men en sådan pædagogik skaber næppe bæredygtig livslykke, snarere er der brug for en mere jordnær gartner- og livsduelighedspædagogik for at klare sig i…

02.05.2021 |

Kvinden er blevet huskoordinator – også

Leder: I Familien Danmark A/S er kvinden både arbejdende husmor og huskoordinator. Ansvar og arbejde er lig med dobbeltjob. Det kalder på nye familie- og lighedsløsninger mellem kønnene.

10.12.2020 |

DPUs dansende dimittender er klar til en limbo-tid

Vi ville så gerne have sagt tillykke til årets knap 600 nye DPU-kandidater med taler og bobler på campus, som det hører sig til. Det kan vi desværre ikke pga. COVID-19. Men traditionen tro holder institutleder Claus Holm en dimittendtale, som I kan se og høre her - ligesom I kan læse studieleder Eva Silberschmidt Vialas ord til farvel.

03.12.2020 |

Er frygten for forældreansvar ikke længere kun en litterær fremtidsfiktion?

I 1970’erne frygtede vi en velfærdsstat, der ville invadere og underminere forældrenes frihed til og ansvar for at skabe en familie.

21.09.2020 |

Har vi mistet menneskekærligheden?

Kan du forestille dig en pædagog eller sosu-assistent, som ikke er omsorgsfuld? Det spørgsmål er aktuelt i lyset af TV2‘s dokumentarudsendelser om omsorgssvigt af ældre og børn.

24.08.2020 |

Velkommen til det dansende DPU

Knap 1100 nye studerende tager i denne uge hul på en bachelor- eller kandidatuddannelse på DPU, Aarhus Universitet. Se eller læs institutleder Claus Holms velkomsttale, hvor han byder de nye studerende op til dans.

15.06.2020 |

Både boglige og faglige uddannelser skal møde unge med høje forventninger

Danske 15-årige elever ligger i top internationalt, når det gælder optimistiske forventninger til deres egen udvikling gennem uddannelse.

09.03.2020 |

Anerkendelsen af sårbarhed

Sårbarhed som ny identitet er dukket op. Særligt i uddannelsessystemet.

Viser resultater 1 til 10 ud af 50

1 2 3 4 5 Næste