DPU

Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Lederartikler, debatindlæg og taler fra institutleder Claus Holm

21.09.2020 |

Har vi mistet menneskekærligheden?

Kan du forestille dig en pædagog eller sosu-assistent, som ikke er omsorgsfuld? Det spørgsmål er aktuelt i lyset af TV2‘s dokumentarudsendelser om omsorgssvigt af ældre og børn.

24.08.2020 |

Velkommen til det dansende DPU

Knap 1100 nye studerende tager i denne uge hul på en bachelor- eller kandidatuddannelse på DPU, Aarhus Universitet. Se eller læs institutleder Claus Holms velkomsttale, hvor han byder de nye studerende op til dans.

15.06.2020 |

Både boglige og faglige uddannelser skal møde unge med høje forventninger

Danske 15-årige elever ligger i top internationalt, når det gælder optimistiske forventninger til deres egen udvikling gennem uddannelse.

09.03.2020 |

Anerkendelsen af sårbarhed

Sårbarhed som ny identitet er dukket op. Særligt i uddannelsessystemet.

02.12.2019 |

Nu må akademikerleden godt snart stoppe

Politikere, meningsdannere og erhvervsfolk kritiserer universiteterne for at skabe akademiske uddannelsessnobber, som er for fine til andet end drømmejobbet.

23.11.2019 |

Uddannelse og ubehag hænger sammen. Det skal de unge lære at leve med

Diskussionen om unges mistrivsel tager afsæt i et urealistisk ideal om et lykkeligt, smertefrit velbefindende. Men læringsprocesser er smertefulde, og de unge vil trives bedre, hvis vi siger klart, at uddannelse koster en vis følelse af inkompetence og ubehag, skriver leder af DPU, Claus Holm, i dette debatindlæg.

04.11.2019 |

Unge skal mødes med et passende forventningspres

Frem for at tage forventningspresset af børn og unge skal der arbejdes med at udvikle et passende højt pædagogisk pres. Høje forventninger fremmer – i de rette doser – trivsel og livsduelighed. Beskyttelse mod pres har den modsatte effekt, skriver Claus Holm.

25.10.2019 |

Det er en grundlæggende fejlagtig opfattelse, at kritisere universiteterne generelt og DPU for at være ude af trit med virkeligheden.

Det er en grundlæggende fejlagtig opfattelse, når Knud Aarup i Weekendavisen 18. oktober kritiserer universiteterne generelt og DPU (Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse ved Aarhus Universitet) i særdeleshed for at være ude af trit med virkeligheden.

04.10.2019 |

Argumenter imod akademikere

670 nye kandidater fra DPU's 11 pædagogiske kandidatuddannelser var inviteret til dimissionsfest i Aarhus 13. september og i Emdrup i København 26. september. Læs institutleder Claus Holms dimissionstale om de fordomme, akademikere altid er blevet mødt med - og om hvordan man som akademiker kan gøre disse fordomme til skamme.

12.09.2019 |

Omsorgen er død, omsorgen længe leve

I begejstringen over den nye dagtilbudslovs kompromis mellem leg og læring gjorde vi i 2018 legen og den legende læring til det grundlæggende for dagtilbuddene.

Viser resultater 1 til 10 ud af 44

1 2 3 4 5 Næste