DPU

Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Learning, innovation and sustainability in organisations (LISO)

Om programmet

Forskningsprogrammet ‘Learning, innovation and sustainability in organisations’ (LISO) har fokus på at skabe ny viden om, hvordan man kan begribe og arbejde med sustainable læring, uddannelse og innovation i et virksomhedsperspektiv. LISO vil på et empirisk og teoretisk grundlag bidrage til at kvalificere og udfordre vores forståelser af arbejdet med læring, uddannelse og innovation af relevans for: 1) virksomheder – både private og offentlige – hvor arbejdet med lærings-, uddannelses- og innovationsaktiviteter repræsenterer essentielle dele af deres strategiarbejde og praksisudvikling, 2) ’policy makers’ på alle niveauer, som er rettet mod, hvordan man kan reformere og udvikle virksomheders uddannelses- og læringssystemer, 3) forskningen i læring, uddannelse og innovation i organisationer og arbejdspladser i et sustainable perspektiv.

Læs mere om forskningsprogrammet LISO her

Podcast

Den lærende organisation (Den2Radio)

Organisationer består af mennesker, der får erfaringer og gør fejl. De erfaringer og fejl, vil man gerne lære af, hvad enten der er tale om en privat virksomhed eller en offentlig institution. Hvordan man kan gøre det, beskæftiger teorier om Den lærende organisation med.

Bente Elkjær er professor ved DPU, Aarhus Universitet. Hun forsker i organisatorisk læring og vidensprocesser og giver i udsendelsen en oversigt over feltet og forklarer også, hvorfor den lærende organisation ofte forbliver et ideal.