Tre bud på vendepukter: 2. Højskolen forandrer livet

Artikel fra magasinet Asterisk fra DPU, Aarhus Universitet, nr. 65 fra marts 2013 om højskoler. Et højskoleophold bliver ofte et vendepunkt, fordi man finder mod og mening i et fællesskab befriet for moraliserende præstationskrav. Det kunne andre uddannelsesinstitutioner lære af, mener lektor Karen Wistoft.

01.03.2013 | Annette Haugaard

Jan Gintberg droppede en fremtid som landmand og blev komiker, håndboldspilleren Nicolaj Jacobsen fik selvtillid, og skuespilleren Camilla Bendix opdagede, at man både kan være venner og uenige. Men det er ikke kun kendtes liv, der ændres i Grundtvigs højborg; ny forskning viser, at et højskoleophold ofte ændrer tilværelsen for højskoleeleverne markant.

Asterisk 65, Ungdomsuddannelse, Voksenuddannelse, Friskoler/efterskoler, Æstetiske fag/æstetik og læring, Dannelse/demokrati