Hvem bliver morgendagens elite?

Bare fordi du er født med en guldske i munden, er du ikke sikret en plads blandt morgendagens elite. Vidensamfundet kræver mangfoldighed og krøllede hjerner, og det udfordrer de gængse vinder- og taberetiketter. Eller gør det? Tre DPU-forskere diskuterer, hvem der bliver morgendagens elite.

01.04.2010 | Mathilde Weirsøe

Amir fra Nørrebro har lige afsluttet sin sidste eksamen fra Lyngby tekniske gymnasium. Nu skal han ud og finde en praktikplads som it-supporter. Frederik går i 3.g på Øregaard gymnasium i Hellerup og har planer om at læse statskundskab på Københavns Universitet ligesom sin far. Det kræver ikke den store krystalkugle at forudse de to skæbner.

Asterisk 52, Videregående uddannelse, Ungdomsuddannelse, Talent, Innovation/kreativitet, Uddannelsespolitik,samfund/samtid, Læring/kompetence