Giver det mening at tale om social arv i dag?

Artikel fra magasinet Asterisk fra DPU, Aarhus Universitet, nr. 74 fra juni 2015 om social arv. Den uddannelsespolitiske agenda har i mange år været at udligne social skævhed. Alligevel går tendensen i dag den modsatte vej.

01.06.2015 | Signe Løntoft

Et stigende antal børn af forældre, der står uden for arbejdsmarkedet, ender med selv at stå uden for arbejdsmarkedet. Er det et spørgsmål om social arv?

Uddannelsessystemet forstærker i stigende grad den sociale skævhed, for det er organiseret på de højtuddannedes præmisser, mener forfatter og debattør Lars Olsen, der i mange år har beskrevet ulighed i samfundet.

Asterisk 74, Ungdomsuddannelse, Grundskole, Videregående uddannelse, Social udsathed/arv, Undervisning, Uddannelsespolitik,samfund/samtid, Skolereform, Folkeskole