Det nye ideal er det entreprenante barn

Det globale kapløb sætter en ny dagsorden for livet i børnehaven, og det er med til at skabe et nyt - og måske for snævert - begreb om pædagogisk faglighed, mener lektor John Krejsler og ph.d.-studerende Maja Plum.

01.06.2010 | Peder Holm Pedersen

De danske daginstitutioner er genstand for stor opmærksomhed i disse år. Ikke bare fra forældre, der vil deres små poder det bedste, faglige organisationer, der kræver flere ressourcer til det pædagogiske arbejde, eller danske politikere, der vil have mere for pengene. Store transnationale organisationer som OECD og EU har de seneste ti-femten år også rettet deres opmærksomhed imod daginstitutionerne.

Asterisk 53, Førskole, Dagtilbud, Pædagoguddannelse/profession, Læring/kompetence, Internationalisering/globalisering