DPU

Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Akademisk kærlighed er anstrengende - men al energien værd!

Knap 1100 nye studerende har netop taget hul på en bachelor- eller kandidatuddannelse på DPU, Aarhus Universitet. 470 i Aarhus og resten i Emdrup i København. Læs institutleder Claus Holms velkomsttale, hvor han beskriver akademisk kærlighed som kærligheden til at lære at tænke på højeste niveau.

28.08.2019 | Carsten Henriksen

I denne uge har DPU taget imod 200 nye studerende på bacheloruddannelsen i uddannelsesvidenskab.

Samtidig gik 880 studerende i gang med en af de pædagogiske kandidatuddannelser.

I sin velkomsttale til de nye studerende fortalte institutleder Claus Holm, at man som studerende på DPU bliver bedre til at tænke over pædagogik og uddannelse og opnå nye erkendelser og indsigter:

”... Det er en kærlighedssag, der handler om at tage ansvar for at lære at tænke … Studier på DPU er fuldtidsstudier, fordi det kræver jeres fulde koncentration, mod på og energi til at lære at tænke mere og bedre end nogensinde før … Når I er færdige her, vil I have tilegnet jer brugbar viden og færdigheder, men I vil også have tilegnet jer indbildningskraft – eller om man vil professionel fantasi – på baggrund af teoretiske studier. ...  Alt sammen på afstand af praksis, men ikke for at tage afstand fra praksis, men for gennem refleksion at nærme jer den på fornyende måder ... ”

Foto: Louise Weinreich Jakobsen

Uddannelse, Leder