DPU

Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Asterisk nr. 42 september 2008

Tema: Mobiltelefoner og tilgængelighed

September 2008

Artikler

01.09.2008 |

Transparens

Personligt er jeg overbevist om, at den leder er bedst, der hylder idealet om organisationen som den oplyste republik. Ikke fordi transparens moralsk er at foretrække, men fordi moderne, vidensbaserede organisationer fungerer bedst, hvis kollegerne ved, hvad der sker, og hvorfor det sker.

01.09.2008 |

Mobiltelefonernes magtovertagelse

I dag har alle unge en mobil. Det gør dem tilgængelige hele tiden, og det betyder store ændringer for den måde, unge er sammen på socialt. Interview med Ida Wentzel Winther fra DPU, som har været på feltstudier i en ungdomsklub.

01.09.2008 |

Forføreren i inspektørkontoret

Forførelse er en vigtig del af ledelseskunsten. For den, der bliver forført, er spillet ikke altid gennemskueligt. Derfor ligger løgnen og mistilliden på lur bag selv den mest idealistiske leder. Interview med professor Lars Qvortrup fra DPU og professor Ole Thyssen fra CBS.

01.09.2008 |

Sokrates giver sygeplejerskerne arbejdsglæden tilbage

Sygeplejersker skal lære at åbne sig for og undre sig over hverdagens eksistentielle spørgsmål. Gør de det, genopdager de arbejdsglæden. Lektor Finn Thorbjørn Hansen fra DPU gør i ny bog op med glædesløsheden.

01.09.2008 |

Kommentar: Synlighedens usandsynlighed

Indpakningen af computerspil er forsynet med synlige advarselsmærkater. Men lektor Estrid Sørensens forskning viser, at selv nok så synlige mærkater ikke behøver at gøre stort indtryk på kunderne.

01.09.2008 |

Opmærksomhed ønskes!

Vi er på vej ind i en opmærksomhedsøkonomi, hvor vi konkurrerer på livet løs om vores begrænsede opmærksomhed. Lektor Jens Erik Kristensen forklarer, hvorfor han vil gøre opmærksomhed til en samtidsdiagnostisk nøglekategori.

01.09.2008 |

Medicinalindustrien har brug for diagnoser som ADHD

Det er ikke første gang, at medicinalindustriens evne til at finde nye markeder har medført nye eller bredere diagnoser. I det forrige årti så vi et parallelt forløb mellem et boom i antallet af depressionsdiagnoser og forbruget af lykkepiller. Interview med sociolog Thomas Brante.